základní část, 11. kolo
07.10.2023 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Vítězné tažení Bolky se zastavilo v Olomouci. Sigmu při absenci útočníků podrželi obránci

Sigma Olomouc porazila v 11. kole Fortuna ligy na vlastním stadionu Mladou Boleslav 4:0. Dominantní duel ze strany domácích rozsekl ve 26. minutě rozhodující trefou produktivní obránce Juraj Chvátal, na kterého po změně stran navázali všichni tři jeho kolegové ze zadních řad. Skvěle tak nahradili absentující ofenzivní tahouny a zasloužili se o posun Modré laviny na třetí místo neúplné tabulky české nejvyšší soutěže. Hosté se naopak museli po čtyřech soutěžních výhrách v řadě smířit s porážkou.

Duel celků s modro-bílými pruhy ve znaku posledně dopadl lépe pro Sigmu, která se těšila roli mírného favorita i tentokrát. A to navzdory faktu, že prohrála poslední dvě střetnutí a inkasovala během nich šest branek, zatímco Boleslav jela na čtyři zápasy trvající vítězné vlně napříč soutěžemi. Olomouc se ale i tak držela hned za trojlístkem českých velkoklubů, dosud se totiž mohla spolehnout na Lukáše Juliše s Janem Vodhánělem, kteří však vinou zranění v sestavě proti Středočechům scházeli.

I přes absenci ofenzivních opor byli Hanáci v úvodu utkání aktivnějším z obou soupeřů, žádnou gólovou příležitost si však vytvořit nedokázali. Bolka se probrala až po 20 minutách hry, kdy dvakrát nebezpečně zakončoval Vasil Kušej. Oba pokusy však zlikvidoval Tomáš Digaňa. O poznání lépe si na druhé straně počínal krátce nato Chvátal, jenž se po pasu za obranu od Filipa Zorvana jednoduše uvolnil ve vápně a přízemní ranou k bližší tyči poslal domácí do vedení. Odpovědět mohl ještě před pauzou Dominik Kostka, ale Digaňa si s jeho pohotovou střelou poradil.

Dvojité střídání v poločasové přestávce svěřencům Marka Kuliče příliš nepomohlo a navzdory územní převaze byli srovnání stále velmi daleko. Ještě více se jim naděje na bodový zisk zmenšila v 63. minutě, kdy si na centr Zorvana naskočil úplně osamocený Ondřej Zmrzlý a přesnou hlavičkou zvýšil. Pouhé tři minuty nato se po standardní situaci a přiťuknutí Víta Beneše ve vápně nejvýše vyšplhal Jakub Pokorný, jehož zakončení hlavou skončilo v pravé šibenici. Zmar Středočechů dokonale demonstroval Ondřej Karafiát, pro nějž zápas v 72. minutě po zbytečném faulu kolenem do zad a druhé žluté kartě skončil. Definitivní tečku zápasu dal v závěru Beneš, a gólově tak doplnil své tři kolegy z obrany.

Sigma Olomouc tedy potvrdila roli mírného favorita. Vítězství se od ní bude očekávat i 21. října, kdy se představí v Pardubicích. Mladá Boleslav si bude chtít téhož dne spravit chuť ve Zlíně.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele