základní část, 22. kolo
24.02.2024 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Ofenzivní bolest Karviné vyléčil v remízovém duelu s Teplicemi obránce Krčík

Teplice remizovaly ve 22. kole Fortuna ligy na vlastním stadionu s Karvinou 2:2. O úvodní soutěžní zásah Slezanů v tomto kalendářním roce se postaral už ve 14. minutě premiérovým gólem v nejvyšší české soutěži slovenský obránce Dávid Krčík, jehož nenápadný pokus z velké vzdálenosti překvapil brankáře Richarda Ludhu. Skláři se sice po obratu dostali do vedení, poslední slovo však měl v 79. minutě Adeleke Akinyemi, jenž zařídil hostům první bodový zisk v jarní části soutěže. Naopak žlutomodří po zimní pauze stále nepoznali přemožitele.

Severočeši zvládnutou středeční dohrávkou proti Sigmě potvrdili solidní vstup do jarní části, kdy ovládli oba domácí duely a ze hřiště rovněž dobře hrajících Pardubic si odvezli bod. Navázat na tyto výkony chtěli proti trápící se Karviné. Ta po zimní pauze dosud zaznamenala tři porážky před vlastním publikem, nevstřelila jediný gól a hned devětkrát inkasovala.

Blízko další obdržené brance byli Karvinští již po 11 minutách hry, kdy zcela nehlídaný Abdallah Gning hlavičkoval z bezprostřední blízkosti na Dominika Holce. Slovenský gólman dokázal nebezpečný pokus směřující doprostřed brány skvěle zneškodnit. Slezané na tuto velikou příležitost odpověděli tím nejlepším možným způsobem. Krčík napřáhl z velké dálky a tvrdou ranou překonal Ludhu. O vyrovnání se mohl ke konci poločasu postarat Mohamed Yasser. Ten ve vápně převzal přesnou přihrávku a pohotově vystřelil na bránu. Prudký pokus však pouze přeletěl horní tyč.

Nováček nejvyšší soutěže měl krátce po začátku druhého dějství velkou porci štěstí, když Albert Labík rozezvučel střelou z otočky břevno. O chvíli později však jeden z bránících hráčů Karviné zahrál v pokutovém území rukou a hlavní sudí po zhlédnutí videa nařídil penaltu. K té se postavil Daniel Fila a s přehledem ji proměnil. V 64. minutě dokázaly Teplice převrátit vývoj utkání na svou stranu. Konkrétně to byl Yasser, jenž se prosadil po povedené individuální akci. Hostující tým však duel nezabalil a v 79. minutě bylo znovu srovnáno. Ludha sice vyrazil nebezpečný hlavičkový pokus, k dorážce se ovšem dostal Akinyiemi, který už měl jednoduchý úkol.

Teplice tedy roli lépe hrajícího celku nepotvrdily a Na Stínadlech se zrodila jen remíza. Tu budou chtít Severočeši hodit za hlavu 3. března, kdy opět před vlastním publikem vyzvou Liberec. Karviná o den dříve přivítá Slovácko.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele