základní část, 14. kolo
04.11.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Zlínská léčba Červenkou má pozitivní efekt. Talentovaný Bužek si osladil premiéru gólem

Fotbalisté Zlína zvítězili ve 14. kole Fortuna ligy na hřišti Pardubic 1:0. Přestože utkání dvou celků namočených do záchranářských starostí více než fotbal místy připomínalo boj, několik pohledných situací k vidění na východě Čech bylo. Tou nejvýraznější byla jen několik chvil před poločasovou pauzou střela teprve 19letého Alexandra Bužka, jenž se v základní sestavě ligového utkání objevil vůbec poprvé. Jeho trefa přispěla k potvrzení výborného startu nového kouče Bronislava Červenky, který v prvních třech soutěžních duelech na lavičce žlutomodrých ještě neprohrál, jeho tým navíc ani jednou neinkasoval.

Výsledkově se Pardubicím dařilo. Po třech remízách v řadě se v minulém kole konečně dočkaly kýženého vítězství v Českých Budějovicích, za každou cenu jej ale potřebovaly potvrdit doma proti poslednímu Zlínu. Ten zůstával v mysli všech fotbalových fanoušků zejména kvůli nedávné rekordní prohře s Mladou Boleslaví, od té doby však stihl vyměnit trenéra, remizovat v Olomouci nebo vyřadit z poháru Baník.

V úvodu utkání byli aktivnější domácí, první větší možnost si ale vypracovali až ve 24. minutě. Tomáš Zlatohlávek ovšem nedokázal prostřelit vyběhnuvšího Stanislava Dostála. O osm minut později sice Ševci dokázali dostat míč do branky, jenže hlavní rozhodčí těsně před tím odpískal útočný faul, a skóre se tak neměnilo. Před změnou stran mohl bezbrankový stav prolomit Tomáš Čelůstka, ve velké příležitosti ale střílel pouze vedle pravé tyče. Gólu před poločasovou pauzou se však diváci přece jen dočkali, rána Bužka byla nešťastně sražená jedním ze stoperů Pardubic, a Zlínští tak šli do kabin s výhodou jednobrankového vedení.

V 56. minutě se v největší pardubické šanci objevil znovu Zlatohlávek, jeho střela z výborné pozice ale nemířila mezi tři tyče. Stejně skončila i příležitost Tomáše Solila, který se dostal k hlavičce po rohovém kopu, jenže branku netrefil. Ke konci zápasu se hra vyrovnávala a do větších šancí se ani jeden z týmů nedostával, Ševci se dopředu příliš nehnali a naopak Východočechům se nedařilo překonávat obranu soupeře. V závěru utkání mohl remízu pro domácí zařídit Marek Icha, jeho nebezpečně tečovaný nákop do vápna ale vynikajícím zákrokem zlikvidoval Dostál.

Zlín tak utnul pardubický optimismus a získal první ligovou výhru pod novým trenérem. V příštím kole vyzve 11. listopadu doma Jablonec, Pardubice zamíří do Boleslavi.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele