základní část, 28. kolo
13.04.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Daniel Fila (© FK Teplice)

Teplice si prvním jarním venkovním vítězstvím vytvořily náskok na skupinu o udržení

Hráči Teplic porazili ve 28. kole Fortuna ligy domácí Mladou Boleslav 2:1 a vzdálili se skupině o udržení na rozdíl čtyř bodů. Úvodní trefu obstaral Daniel Trubač, jenž se v nejvyšší soutěži prosadil poprvé od konce července. Hosté si následně výhru zajistili zásluhou rozjetého Daniela Fily. Skláři se tak dočkali prvního venkovního vítězství po zimní pauze a zároveň triumfovali na stadionu Středočechů poprvé od roku 2020.

Fotbalisté z města automobilů o uplynulém víkendu překvapili mistrovskou Spartu, kterou dohnali k remíze. Duel sice dohrávali v asi půlhodinové přesilovce, přesto v závěru tahali za kratší konec a za bod museli být rádi. To potvrdil v pozápasovém rozhovoru David Holoubek, jenž v roli kouče Mladé Boleslavi prohrál dosud jen jedinkrát. Teplice přicestovaly se dvěma porážkami v zádech, přičemž k té nejčerstvější vedla hrubá chyba Tomáše Grigara.

V první půlhodině si oba soupeři v rámci slušného tempa hry vyměňovali polovičaté šance, nicméně horké jarní odpoledne jako by otupilo střelecké smysly útočníků a na vyloženou příležitost se v úvodu čekalo. Nejzajímavější herní situací se tak bezpochyby stal pokus teplického Michala Bílka z půlící čáry, který však i s přispěním gólmana skončil několik metrů vedle brány.

Ve 32. minutě se hlavou do centru opřel hostující Daniel Fila, ale také on prostor mezi třemi tyčemi o hodně minul. Solomon John na druhé straně předvedl před pauzou průnik po levém křídle, jenže jeho zakončení z osy hřiště bylo rovněž nepřesné, a do kabin se tak šlo za smírného stavu.

Prakticky okamžitě po pauze měla Bolka šanci odskočit ve skóre. Andrej Kadlec si na pravé straně vápna naběhl do dobré střelecké pozice, avšak jeho pokus vytěsnil pozorný Richard Ludha. Teplice kontrovaly vyloženou šancí Fily, který pronikl do vápna, avšak jeho pokus na zadní tyč nakonec ani netrefil branku. Po hodině hry se hosté dožadovali penalty kvůli domnělé hře rukou, rozhodčí však i po konzultaci zůstal k jejich požadavkům neoblomný.

To Severočechům vadit nemuselo, protože už v 69. minutě je Trubač střelou z hranice vápna dostal do vedení. Skláři se po devíti minutách dostali do trháku, když si balon ve vápně našel Fila a uklidil ho křižnou ranou do sítě. Jiskru naděje pro domácí ještě vykřesal dvě minuty před koncem základní hrací doby Marek Suchý, který se trefil odrazem o tyč.

Teplice balancující na pomezí skupiny o udržení a té prostřední přesto získaly důležité tři body. V příštím kole přivítají 20. dubna České Budějovice, Mladá Boleslav se představí o den později v Pardubicích.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele