základní část, 1. kolo
23.07.2023 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Vasil Kušej (© twitter.com/fkmladaboleslav)

Kostkův exkluzivní gól podtrhl dobrý týmový výkon, Kulič zažil povedenou premiéru na střídačce

Mladá Boleslav vstoupila do nové sezony FORTUNA:LIGY triumfem, když na domácím stadionu přehrála Jablonec 3:1. První gól utkání vsítil mládežnický reprezentant Vasil Kušej po zaváhání obrany hostů při bránění. Na jeho úspěch v úvodu druhé půle navázal krásnou střelou z dálky Dominik Kostka. Z trenérských debutantů na obou stranách tak mohl být šťastnější Marek Kulič, který natáhl mladoboleslavskou neporazitelnost s Jabloncem v lize už na sedm zápasů.

Hráčské kádry obou týmů postihl v létě pořádný průvan. Mladá Boleslav, nově vedená legendárním Kuličem, vsadila na výrazné posílení ofenzivy v čele s Matějem Pulkrabem, opomenut však nezůstal ani prostor mezi třemi tyčemi hájený navrátilcem z Portugalska Matoušem Trmalem. Také v Jablonci došlo ke změně kouče a Radoslav Látal při hledání posil ukázal i na známou tvář z předchozího působiště. Spolu s ním totiž z polské Termalici přišel stoper Nemanja Tekijaški a rovnou zaujal místo v základní sestavě.

Středočeský celek se dostal z počátku utkání do vedení, když se po skvělé přihrávce do vápna ocitl před odkrytou bránou Kušej, kterého obrana hostí nepohlídala při náběhu. Na Kušejův gól chtěl navázat Daniel Mareček, ale proti jeho střele k tyči pohotově zasáhl Jan Hanuš. Aktivita domácích postupně opadla, další příležitost totiž přišla až v závěru poločasu. K zakončení se opět dostal Kušej, ale tentokrát z malého vápna přestřelil bránu.

Úvod druhé půle stejně jako té první přinesl gól a radovali se z něj opět Středočeši. Proti odraženému balonu se opřel Kostka, jemuž zakončení z velké dálky vyšlo náramně. Tvrdá rána zamířila přesně do pravého horního rohu, a Bolka tak zdvojnásobila náskok.

V 57. minutě zakončoval rychlý protiútok povedeným volejem přesně k tyči Lamin Jawo. Rozjetou mladoboleslavskou mašinu se Jablonci nedařilo zastavit. Další zápis na listině střelců málem přidal Martin Suchomel, jenž poslal míč pouze do břevna. Na tuto smolnou akci dokázal skvěle zareagovat Alexis Alégué, který zajistil zelenobílým alespoň snížení.

Souboj dvou výrazně pozměněných celků tak ovládla Mladá Boleslav. Ta v příštím kole 30. července přivítá Liberec, Jablonec se o den dříve představí v Pardubicích.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele