základní část, 21. kolo
17.02.2024 15:00 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

V útočné bitvě severu proti jihu Čech pozvedli gólový prapor i obránci

Jablonec porazil ve 21. kole Fortuna ligy České Budějovice vysoko 5:2 a přiblížil se středu tabulky. Na jejím chvostu naopak zůstali Jihočeši, kteří v případě vítězství mohli přeskočit Zlín a Karvinou, avšak to se jim nepovedlo zejména kvůli prospanému startu druhé půle. V její úvodní čtvrthodině se trefili Jakub Martinec a Nemanja Tekijaški, paradoxně hráči zvyklí spíše rozbíjet útočné snahy soupeře.

Před začátkem jarní části se v médiích hovořilo o Českých Budějovicích všelijak, jen ne v dobrém. Hráči údajně nedostávali včas výplaty, majitel Vladimír Koubek se neúspěšně snažil klub prodat a kvůli dluhům Jihočechů odmítl nabídku trenér Karel Jarolím. O to větším překvapením proto bylo, když Dynamo smetlo Baník rozdílem třídy. Povedené vystoupení však za sebou měli i Severočeši, kteří až do nastavení sahali po bodu na hřišti Slavie.

Domácí vstoupili do utkání výrazně aktivněji než Budějovice a ještě před koncem první desetiminutovky šli do vedení. Vakhtang Chanturishvili se nejrychleji zorientoval v pokutovém území a z dorážky pohotově uklidil míč do sítě. Severočeši si ale vedoucí pozici dlouho neudrželi, neboť zpoza malého vápna vyrovnal parádním přízemním pokusem Patrik Hellebrand. Pro čtyřiadvacetiletého záložníka to byla teprve první branka v letošním ročníku Fortuna ligy.

Těsně po startu druhé půle se opět měnilo skóre. Po rohovém kopu dopravil míč se štěstím do sítě Martinec. Centrovaný balon skvěle prodloužil Haiderson Hurtado a 25letý český obránce hrudí skóroval. Svěřenci Radoslava Látala se nespokojili s jednobrankovým rozdílem a přidali třetí gól. Sebastián Nebyla našel vynikajícím centrem Tekijaškiho, který hlavou s přehledem zvýšil na 3:1. Hostujícím fanouškům dal následně důvod k radosti výstavní pokus Jakuba Suchana ze 63. minuty, kterým Budějovice opět přiblížil na dostřel domácím. Gólové hody na severu Čech pečetili svými brankami nejprve muž zápasu Nebyla a v samotném závěru upravil na konečných 5:2 střídající Václav Drchal.

Jablonec před vlastním publikem nezaváhal a připsal si důležité tři body. Severočechy čeká v dalším kole 24. února regionální derby v Liberci, Dynamo přivítá o den později Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2-1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele