základní část, 27. kolo
06.04.2024 15:00 CET
3 : 2
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tom Slončík (© FC Zlín)

Zlínu se začíná vyplácet sázka na Lvíčata, Vodhánělovi zhořklo jubileum

Fotbalisté Zlína zvítězili ve 27. kole Fortuna ligy nad Olomoucí 3:2, což se stalo po více než třech letech. Další porážka Hanáků znepříjemnila den Janu Vodhánělovi, který nastoupil ke svému 100. ligovému utkání. Naopak radost přinesla Tomu Slončíkovi, jenž se odvděčil koučovi za důvěru dvěma góly a asistencí. Předčil tak úspěchy dalšího ze zlínských Lvíčat, tedy reprezentanta do 21 let, Tomáše Schánělce. Ten se ve dvou předešlých kolech přímo podílel na stejném počtu branek a spolu s 19letým záložníkem tvoří útočnou hrozbu Ševců.

K olomouckým trablům na hřišti i mimo něj se v minulém kole po delší době přidala také tradiční bolístka v podobě chybujícího brankáře. Kiks Matúše Macíka totiž nasměroval Sigmu ke třetí prohře z posledních pěti duelů a zásadně ohrozil její šance na umístění ve skupině o titul. Ve Zlíně sice Hanáci zvítězili pětkrát ze sedmi pokusů, v roli jasného favorita však nepřijížděli.

Krátce po začátku utkání měl plné ruce práce Stanislav Dostál proti skryté ráně Filipa Zorvana, zlínský gólman ji ovšem dokázal vyrazit. Jeho pozornost prověřil i o několik minut později zpoza vápna Vodháněl, pro něhož se jednalo už o 100. ligové utkání v kariéře. Hosté byli i nadále aktivnější, nicméně jako první se trefili Valaši. Příliš mnoho prostoru ve vápně dostal mladý Slončík, který pravačkou namířil mimo dosah Tadeáše Stoppena.

Po změně stran Zlín vedení ještě navýšil. Ve vstřeleném gólu měl opět prsty Slončík, tentokrát však jako nahrávající hráč, když milimetrově přesným centrem z přímého kopu našel hlavu Jakuba Černína. Zanedlouho přidali Ševci další přesnou trefu a nebyl to nikdo jiný, než právě Slončík, jenž využil zmatku ve vápně a hlavičkou překonal Stoppena. V závěru duelu sice Sigma dvakrát skórovala po penaltě Ebrimy Singhateha a hlavičce Martina Pospíšila, obrat Zlín o body ovšem nedokázala.

Zlín tedy obral tápajícího soupeře o body a výrazně si ulevil v boji o záchranu. Jeho dalším soupeřem budou 14. dubna Pardubice. Olomouc ve stejný den přivítá Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele