základní část, 21. kolo
18.02.2024 15:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Náladu v táboře Slovácka neotočil ani gól slavený saltem, Zlín vládl díky dlouhé přesilovce

Zlín využil v jihomoravském derby téměř hodinovou přesilovku a ve 21. kole Fortuna ligy porazil Slovácko 2:1. Favorita poslal do vedení hned ve čtvrté minutě Pavel Juroška, jenž při gólové oslavě vystřihl nepříliš povedené salto, které ale ustál bez úhony. Hosté nicméně po jeho trefě neměli na růžích ustláno. Ještě v první půli totiž viděl červenou kartu jejich kapitán Vlastimil Daníček, a Ševci tak měli k dispozici dlouhou početní výhodu. Tu domácí nejprve využili ke srovnání a v závěru rozhodl o třech bodech pro žlutomodré Vukadin Vukadinovič.

Předposlední Zlín v minulém zápase takřka obral o všechny body pražskou Slavii, gól Vukadinoviče z nastavení však nemohl platit a zápas skončil remízou. Právě obdržená branka v závěru minulého utkání stála všechny body Slovácko. To se o zlepšení reputace chtělo pokusit v Baťově městě, se žluto-modrým celkem totiž táhlo sérii tří výher v řadě s čistým kontem.

K potvrzení dominance nad Ševci nakročil mančaft Martina Svědíka hned ve čtvrté minutě, kdy Juroška poslal míč k levé tyči Stanislava Dostála. V dresu domácích byl vidět převážně zkušený matador Vukadinovič, nicméně žádná větší hrozba z jeho, ani z kopaček jeho spoluhráčů, nepřicházela. Zajímavou příležitost měl Jakub Janetzký, avšak akrobatickým zakončením nakonec bránu minul. Po zbytečném úderu loktem během útočné standardky byl ovšem vyloučen kapitán hostí Daníček, takže Slovácko muselo dohrávat v oslabení.

Po změně stran tahal za nitky dle očekávání Zlín, nicméně jeho tlak byl spíše platonický. Ojedinělou šancí na sebe upozornil Zviad Natchkebia, gruzínský fotbalista ale mířil pouze do boční sítě. Ševci se ale postupem času dokázali častěji probojovávat k zakončení, za což byli odměněni vyrovnávací trefou. Po přiklepnutí hlavou skvěle míč hrudí zkrotil Tom Slončík, jenž bombou z první rozjásal příznivce domácích. Otočku nakonec dokonal velmi aktivní Vukadinovič, který z úhlu ranou na zadní tyč zajistil svému celku všechny tři body.

Zlín tak znovu potěšil fanoušky, když před nimi porazil Slovácko. V příštím kole jej čeká další velká výzva, neboť 24. února zamíří do Plzně, tým z Uherského Hradiště o den později doma přivítá Spartu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

1:3

Reagovat
Alan

0-0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele