základní část, 9. kolo
23.09.2023 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Marek Kulič (© twitter.com/fkmladaboleslav)

Kuličův návrat do jižních Čech dopadl na výbornou. Budějovicím nestačil ani gól polepšeného rebela

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v devátém kole Fortuna ligy na hřišti Českých Budějovic 2:1. Úvodní trefu utkání si připsal již v osmé minutě hostující Dominik Kostka, který úspěšně zakončil rychlý ofenzivní výpad. Jihočeši na brzký gól našli odpověď až čtvrthodinu před koncem, kdy srovnal Zdeněk Ondrášek, jemuž před zápasem vypršel trest za červenou kartu. Trenéra hostí Marka Kuliče, jenž se vrátil do města, kde jako hráč strávil dva roky své bohaté fotbalové kariéry, však nakonec potěšil v 83. minutě vítěznou trefou Martin Suchomel.

Střelecký ostrov v tomto ročníku dostával svému názvu, když tam ve čtyřech duelech padlo celkem 17 branek. Většina z nich sice do sítě domácích, jenže poslední dvě klání na svém hřišti zvládly České Budějovice na výbornou. Bez bodů totiž z jihu Čech nejprve odjeli Bohemians a následně také Jablonec. Mladá Boleslav nic takového v plánu neměla. K tomu jí měl pomoci i Vasil Kušej, kterému nedopadlo angažmá v Nizozemsku a o uplynulém víkendu se gólově vrátil do sestavy.

První trefu měl na kopačce už po dvou minutách zcela nehlídaný Vojtěch Kubista, který si naběhl na přesný centr Marka Matějovského, a pohotovým zakončením poslal balon těsně vedle tyče. Po další akci Středočechů se už skóre měnilo. Kušej vyslal za obranu Matěje Pulkraba, jenž šel neohroženě do tvrdého střetu s gólmanem Martinem Janáčkem. Po srážce obou hráčů se balon odrazil ke Kostkovi, který ho dorazil do odkryté sítě. O vyrovnání se mohl krátce před pauzou postarat Quadri Adediran, jehož jedovatou střelu do levé části brány musel pohotovým zákrokem zneškodnit Matouš Trmal.

Černobílí po změně stran zvýšili útočnou aktivitu, což ovšem k žádnému ofenzivnímu koncertu nevedlo. Zajímavou akcí se prezentoval jen Wale Musa Alli, jenž poslal z levého křídla centr do vápna domácích. Nigerijský křídelník balon netrefil ideálně a ten se nenápadně snesl až na břevno Trmalovy brány. O navýšení mladoboleslavského náskoku se v 68. minutě pokoušel Yusuf, jehož dělovka se jen těsně nevešla mezi tři tyče. Dynamo se gólového úspěchu dočkalo o sedm minut později, kdy střílený centr Adedirana usměrnil za Trmalova záda střídající Ondrášek. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho, jelikož se v 83. minutě prosadil po přihrávce Yusufa šťastnou ranou Suchomel.

České Budějovice tak prohrály už páté z posledních šesti vzájemných střetnutí. V příštím kole se 30. září představí ve Zlíně, Mladá Boleslav o den později přivítá Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele