základní část, 7. kolo
02.09.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Alliho expres zastínil vykolejené spoluhráče. Jablonecký kouč Látal si zavařil další porážkou

Jablonec prohrál v sedmém kole FORTUNA:LIGY na hřišti Českých Budějovic 1:2. Severočeši přitom vstoupili do zápasu skvěle, když hned v šesté minutě využili zaváhání domácího brankáře Martina Janáčka, který nedokázal zkrotit jednoduchý centr. Stejně jako v minulém zápase se však na vzepětí Dynama podílel rychlonohý Wale Musa Alli, jenž zařídil pro černobílé penaltu, z níž padla vyrovnávací trefa Jakuba Hory. To ale nebylo z dílny nigerijského hráče vše, neboť i v početní nevýhodě dokázal duel gólem z 56. minuty rozhodnout.

České Budějovice se po šesti odehraných zápasech nacházely na samém chvostu tabulky. Jejich tragický start sezony navíc ještě mohl umocnit zkrat ze hřiště divizních Velkých Hamrů, kde vydřely postup do třetího kola MOL Cupu až v prodloužení. Při nečekaně napínavém duelu se poprvé střelecky prosadila nová posila z Brna Alli. Jablonecký vstup do sezony nebyl o mnoho lepší, jelikož Severočeši jako poslední stále neokusili chuť vítězství, a i přes nedávnou remízu se Slavií se spekulovalo o pozici trenéra Radoslava Látala.

Trvalo to jen necelých šest minut a hosté se radovali z vedoucí branky. Centr po rohovém kopu se snášel do rukavic gólmana Janáčka, ten ovšem předvedl zkrat, když mu vyklouzl míč a Miloš Kratochvíl jej jednoduše poslal hlavou do odkryté sítě. Budějovice mohly srovnat po akci čiperného Alliho, ten však prudkým pasem z levého kraje spoluhráče nenašel. Nigerijský záložník stále dělal svým pohybem obraně Jablonce problémy a ve 20. minutě vybojoval penaltu, kterou střelou doprostřed proměnil Hora. Jihočeši byli po vyrovnání mírně aktivnějším celkem, k další gólové šanci se ale před poločasovým hvizdem nepropracovali.

Po změně stran si Budějovice cestu k bodům výrazně zkomplikovaly, když byl za druhou žlutou kartu vyloučen Zdeněk Ondrášek. V 54. minutě mohl poslat hosty do vedení Matěj Polidar, z přímého kopu však vypálil o kousek nad. Před odehranou hodinou se opět připomněl Alli. Ten obdržel balon do vápna, v němž si navzdory přesile našel cestu k šikovné střele na zadní tyč, která dokonale zaskočila marně se natahujícího Jana Hanuše. Vyrovnat chtěl zpoza pokutového území Vladimir Jovović, jeho ránu pod břevno lapil Janáček. S blížícím se koncem Severočeši zvyšovali svůj tlak, pokusy Jana Chramosty či Vakhtanga Chanturishviliho ale budějovického brankáře nezaměstnaly.

Jablonec tak na Střeleckém ostrově prohrál už potřetí v řadě. Po reprezentační přestávce přivítá 17. září Liberec, České Budějovice budou hrát o den dříve v Olomouci.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele