základní část, 20. kolo
10.02.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost Slovácka z vyrovnání dlouho netrvala, Zlatohlávka v nastavení doplnil Hlavatý

Fotbalisté Pardubic vyhráli ve 20. kole Fortuna ligy na půdě Slovácka 2:1. Východočeský celek nasměroval k tříbodovému zisku ve 14. minutě přesně hlavičkující Tomáš Zlatohlávek, který se tak trefil ve čtvrtém duelu české nejvyšší soutěže v řadě. Ve druhé půli byl ale vyloučen hostující Dominik Mareš, čehož hráči z Uherského Hradiště využili k vyrovnání v 89. minutě. Hosty však inkasovaný gól nepoložil a v nastavení nakonec rozhodl o jejich výhře svou první sezonní trefou Michal Hlavatý.

V kancelářích Městského stadionu Miroslava Valenty bylo zimním cílem udržet v klubu Marka Havlíka. Slovácko nakonec odrazilo zájem Plzně či dalších a autor 10 podzimních branek zůstal v kádru Martina Svědíka, jenž byl pro změnu spojován s přesunem k reprezentaci. Trenérova budoucnost se řešila i v Pardubicích, Radoslavu Kováčovi se ovšem povedlo zažehnat neshody s vedením a plně se soustředil na záchranu Východočechů v nejvyšší soutěži.

O úvodní slovo se přihlásil v sedmé minutě nejlepší střelec týmu z nejmenšího ligového města Havlík, jenž vypálil těsně nad levou boční síť. Vzápětí se vysoký záložník domácích Jan Kalabiška vyhoupl na dobře mířený centr a jeho pokus opět jen těsně minul levou brankovou konstrukci. Ve 14. minutě se o podobnou akci pokusil Zlatohlávek, ten si ale vedl podstatně lépe a jeho hlavičkový pokus už skončil za brankovou čarou. Ve 31. minutě se modrobílí blýskli sérií povedených akcí. Při hašení jedné z nich zahrál Hlavatý rukou, nicméně hlavní sudí Stanislav Volek zůstal v klidu. Krátce před koncem první půle vystřelil parádní ránu z voleje Milan Petržela, s jejímž zpacifikováním měl plné ruce práce mladý gólman hostů Antonín Kinský.

Po změně stran se nadále prosazovali spíše hosté, v 55. minutě měl velkou příležitost ke skórování Filip Brdička, jeho únik ale zastavil nekompromisně brankář modrobílých Milan Heča a dlouho se zdálo, že jeho zákrok bude odměněn pokutovým kopem. Po konzultaci s videorozhodčím ale hlavní sudí Volek nařízenou penaltu odvolal. Na Východočechy tato nepříjemná situace dolehla a z jejich aktivity postupně sešlo. Komplikace pro hosty nastala v 68. minutě, kdy se po druhé žluté kartě poroučel ze hřiště Mareš. Nejblíže srovnání byl Ondřej Mihálik, jenž ale z centru pálil nad bránu Kinského. Zatažení do obrany se Pardubicím málem hrubě nevyplatilo, v 89. minutě využil dobrého postavení v pokutovém území forvard Rigino Cicilia a svoji několikátou šanci už dokázal proměnit. Téměř okamžitě ale zareagoval Hlavatý a dotáhl tak boj svého týmu do vítězného konce.

Pro fanoušky Slovácka tedy začala jarní fáze sezony zklamáním v podobě nečekané domácí porážky. Náladu jim bude moci 18. února spravit derby hrané na půdě Zlína, Pardubice se představí již 14. února v Karviné.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
Alan

2-1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele