základní část, 27. kolo
16.04.2023 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Haškova úspěšná premiéra. Zbrojovka díky skvělému Řezníčkovi přemohla Pardubice

Martin Hašek zvládl svou premiéru na lavičce Zbrojovky. Brňané sice proti Pardubicím nepředvedli žádný oslňující výkon, nadále se ovšem mohou spoléhat na skvěle hrajícího Jakuba Řezníčka. Nejlepší střelec ligy využil dvě své příležitosti a opět prokázal, že bez něj by Moravané bojovali o udržení jen horko těžko.

Klenot Zbrojovky mohl poprvé skórovat již v sedmé minutě, to ale ještě nevyužil pobídky od Alliho. Po slibném úvodu se domácí zatáhli a nechali hrát Pardubice. Východočeši se v první půli hned několikrát dostali do zakončení, žádné však nevyústilo v gól. Icha z nadějné pozice přestřelil, Hlavatý jednou střílel mimo tři tyče, podruhé jej vychytal brankář Brna Berkovec. A Janoškovu ránu zase zablokoval Tijani.

Po přestávce poslal Hašek na hřiště Ševčíka, jenž se překvapivě nevešel do základní jedenáctky. Talentovaný záložník chtěl po vyběhnutí na trávník očividně ukázat, že si zaslouží hrát od úvodní minuty. A tak zkraje druhé půle obral o balón Hranáče, následně další střídající Brňan Hladík přihrál do vápna Řezníčkovi, jenž prostřelil gólmana Pardubic Nitu - 1:0.

Poté měli ze hry opět více hosté. Kostka nicméně z hranice vápna přestřelil a Pikulův šikovný obstřel vytěsnil Berkovec. Místo neúspěšných hostů prokázal v 76. minutě svůj um znovu domácí Řezníček. Tentokrát si našel centr Falty z levé strany a vynikající hlavičkou k tyči navýšil náskok svého celku.

Pardubice se nicméně nevzdaly a Zbrojovce ještě zatopily. Hlavičku Hranáče po rohovém kopu musel vyrazil Berkovec. Pak na druhé straně hřiště zastavil Ševčíka v tutovce Nita. Ve třetí minutě nastaveného času už Východočeši zužitkovali rohový kop, a to zásluhou Krobota, jenž se po prodloužení centru od Hlavatého prosadil na zadní tyči.

Záhy se hosté málem dočkali také penalty. Hlavní sudí totiž po souboji Krobota se Štěrbou odpískal faul stopera Moravanů. Po poradě s kolegy u videa ovšem rozhodčí Orel svůj verdikt změnil. Pokutový kop se tedy nekonal, a tři body tedy zůstaly v brněnském Králově Poli.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele