základní část, 20. kolo
18.02.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Matěj Valenta (© twitter.com/FCSlovanLiberec)

Sigma spílá Trefilovi. V Liberci neudržela vedení a získala jen bod

Liberec šel proti olomoucké Sigmě do vedení, nakonec ale mohl být rád za konečnou remízu. Hanáci totiž skóre u Nisy otočili a o vítězství přišli podle mnohých kvůli brankáři Jakubovi Trefilovi, jehož hráči Slovanu dvakrát překonali střelami z dálky.

Poprvé lovil Trefil míč z vlastní svatyně již ve druhé minutě hry. Odražený balón po rohovém kopu napálil za pokutovým územím Tupta a strážce hostující svatyně se jen proletěl vzduchem. Sigma se však nepříjemným políčkem nechtěla nechat zaskočit. Okamžitě hodlal skóre vyrovnat a zprvu akcie Liberce držel jen gólman Vliegen, který zneškodnil jak přízemní pokus Chytila, tak také ránu Beneše.

Další volej Slámy ještě proletěl kolem brány Severočechů, nakonec se ovšem Hanákům podařilo srovnat ještě před uplynutím 20 minut. Navrátil vystihl rozehrávku Slovanu a jeho postup vpřed zastavil nedovoleným zákrokem Vliegen. Hosté dostali k dispozici penaltu, kterou s přehledem proměnil Chytil. Domácí tak mohli litovat, že chvíli předtím spadl Preislerův centr na břevno a z následného závaru nic nebylo.

Divoký úvod střetnutí vystřídala hlušší pasáž. Vody tak až na konci prvního poločasu rozčeřil stoper Olomouce Vraštil, po jehož skluzu se vzduchem proletěl křídelník Liberce Ghali. Hlavní arbitr chtěl Vraštila nejprve vyloučit, nicméně po zhlédnutí videozáznamu si rozmyslel původní verdikt a zadák Sigmy viděl místo červené "pouze" žlutou kartu.

Po změně stran zase hosté prosili sudího, aby v jejich prospěch nařídil další pokutový kop. Rozhodčí však usoudil, že Prebsl si ve vlastní šestnáctce nastřelil ruku sám, což pravidla dovolují. Hanáci si ale poradili i bez penalty. Sláma poslal v 55. minutě centr před bránu, kde si ideálně naběhl Navrátil - 1:2.

Tři body však Olomouc na Hanou nakonec nedovezla. V 68. minutě se ještě po rohovém kopu neprosadil Valenta, jehož hlavička skončila v náruči Trefila, poté už však brankář Sigmy kapituloval. Překonal jej Červ, a to střelou, která sice mířila do břevna, zároveň však šla doprostřed. Fanoušci Sigmy tak už spekulují, zda by v dalším kole nemohl dostat šanci jiný gólman.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
Imos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele