základní část, 24. kolo
19.03.2023 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Pardubice opustily poslední místo. Na rozdíl od Teplic proměnily penaltu

Pardubice po jednozápasovém výpadku opět ukázaly, že na jaře mají solidní formu. Díky vítězství v důležitém souboji nad Teplicemi opustili Východočeši poslední místo a v ligové tabulce nově sídlí na 14. pozici. O jednu příčku níže figurují tepličtí "Skláři", kteří v Pardubicích mohli pomýšlet na bodový zisk, to by ovšem museli proměnit penaltu.

Úvod střetnutí vyšel jednoznačně lépe domácím. Černý sice ve čtvrté minutě hlavičkoval do břevna, avšak dorážející Hlavatý zareagoval rychleji než hostující zadáci a hlavičkou otevřel skóre duelu. O šest minut později zajistil Černý navýšení náskoku Pardubic. V pokutovém území Severočechů jej totiž fauloval obránce Teplic Mičević. Nařízený pokutový kop poté bezpečně proměnil Janošek. "Skláři" sice domnívali, že Janošek si při střele kvůli podklouznutí trefil stojnou nohu, hlavní arbitr ale jejich pohled nesdílel.

Hosté tak prospali začátek a zareagovali až po 20 minutách hry, rovnou ovšem snížili na 2:1. Tepličtí se blýskli signálem z rohového kopu: Trubač místo centru do ohně přihrál osamocenému Kučerovi, jenž se trefil pohledně pod břevno. Místo snahy o vyrovnání ale mohli přidat třetí trefu Východočeši. Hranáč však trefil z voleje tyč a Helešic po úprku nepřehodil teplického brankáře Grigara.

Ve druhé půli měli Severočeši obrovskou příležitost vyrovnat. Pardubický Vacek přišlápl ve vlastním pokutovém území nohu Fily, kvůli čemuž kopaly penaltu také Teplice. Na rozdíl od Pardubic ale neuspěly, neboť Gninga vychytal Niţa. Namísto toho nacentroval krátce poté na druhé straně před svatyni hostů Janošek, načež se na zadní tyči prosadil Vacek - 3:1.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Boj o záchranu. Kdo vyhraje, zachrání se. Když se oba podělí o body, prohra bude pro oba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele