o udržení, 3. kolo
21.05.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Nita dává i bere. Zlín získal kritické venkovní vítězství po chybě rumunského brankáře

Zlín si připsal první venkovní výhru od srpna 2021, když ve třetím kole skupiny o udržení ve Fortuna lize zvítězil v Pardubicích 2:1. Po trefě nestárnoucího kanonýra domácích Pavla Černého se hosté vzchopili a ještě před pauzou vyrovnali. Ve chvíli, kdy zápas již spěl k dělbě bodů, však podcenil hrdina Východočechů z minulého kola Florin Nita centrovaný míč, a usnadnil tak cestu k vítězné trefě Antonínu Fantišovi. Ševci díky jeho zásahu stáhli ztrátu na konkurenty v boji o baráž na rozdíl jediného bodu.

Utkání bylo pro oba celky nesmírně zavazující, jelikož mohlo rozhodnout o sestupujícím z nejvyšší soutěže. V případě tříbodového úspěchu Pardubic by se jím stal Zlín, který před zápasem ztrácel na soupeře čtyři body. Mohlo za to minulé kolo skupiny o udržení, ve kterém Východočeši díky skvělému Nitovi, jenž zneškodnil dvě penalty během pěti minut, uspěli na hřišti Zbrojovky. Naopak porážka Zlína v Teplicích byla obzvlášť bolestivá, jelikož VAR Ševcům v samém závěru kvůli hře rukou neuznal vyrovnávací gól.

Žlutomodří se navíc museli vyrovnat se ztrátou Libora Kozáka, který na poslední chvíli vypadl ze základní sestavy kvůli zdravotním problémům. Východočeši vstoupili do duelu lépe a ještě v úvodní desetiminutovce se dostal k zakončení Černý, ten však z kvalitní pozice neohrozil branku hostů. Nakonec to ale přece jen byl kapitán Pardubic, kdo otevřel skóre. Domácí předvedli parádní týmovou akci, na konci které Černý po přihrávce Bartosze Pikula zakončil do odkryté brány Ševců. Po zlepšené pasáži svěřenců Pavla Vrby se později dostal na opačné straně ke střele Tom Slončík, jehož pokus sice zasvištěl těsně mimo, ale o chvíli později již zlínský mladík vytvořil gólovou asistenci. Na centrovaný míč si nejvýše vyskočil Filip Balaj a stav utkání byl opět vyrovnaný.

Po poločasové přestávce odolali žlutomodří rychlému nástupu týmu z města perníku díky velké obětavosti obránců a nepřesným mířidlům pardubických fotbalistů. Všem příznivcům FC Trinity Zlín, kterým moravský klub zaplatil jak vlak, tak i lístek na zápas, pořádně zatrnulo v 62. minutě. Polský záložník Pikul napřáhl z úctyhodné dálky a míčem orazítkoval pravou tyč brány. Nita musel napravit své špatné vyběhnutí při rohovém kopu hostů, když pokus Vukadina Vukadinoviče z hranice pokutového území vychytal téměř až na penaltovém puntíku. Další nepochopitelnou chybu Nity však už využil Fantiš hlavičkou z ostrého úhlu.

Zlín tak získal veledůležité tři body a zůstává ve hře o vyhnutí se přímému sestupu. V příštím zápase vyzve 24. května doma Baník, Pardubice mají taktéž doma Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele