základní část, 20. kolo
19.02.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Záchranářský duel pro Pardubice, Zlín na jaře poprvé padl

Ačkoliv si Pardubice v samotném závěru situaci pořádně zkomplikovaly a do poslední vteřiny se strachovaly o tříbodový zisk, povedlo se jim nakonec Zlín v důležitém záchranářském souboji porazit a bodově se tak na něj dotáhnout.

První gól zápasu, který byl zároveň premiérovou trefou Východočechů na svém nově otevřeném stadionu, přišel už v sedmé minutě. Dominik Janošek si dobře udělal prosto ve větší vzdálenosti od brány a ještě lépe si počínal při střele. Ta měla rychlost i umístění a skončila mimo dosah gólmana.

Uklidnění pro domácí přišlo po necelých sedmdesáti minutách hry, kdy Hlavatého centr šikovně tečoval Hranáč. Na toho se sice štěstěna neusmála, avšak po odrazu od tyče se dostal k balónu Ladislav Krobot, jemuž už nečinilo žádné potíže doklepnout jej za brankovou čáru.

Během závěrečné čtvrthodiny pohrdl dvakrát šancí na pojistku Sychra, a tak přišla naděje pro ševce. V páté minutě nastavení série šťastných odrazů vedla k tomu, že míč vyplaval před Nedeljkou Kovinićem, jenž této situace využil ke vstřelení prvního ligového gólu.

Pardubičtí nakonec přežili masivní závěrečný tlak hostí a podruhé v řadě zvítězili, díky čemuž v tabulce mají již stejně bodů jako právě Zlín. Na třináctou pozici zaručující záchranu ztrácí už jen tři body.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele