základní část, 30. kolo
30.04.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Zlín v Boleslavi vydřel remízu a lehce se přiblížil Pardubicím

Zlín sice chtěl v Mladé Boleslavi spíše zvítězit, nicméně vzhledem k vývoji zápasu a prohře konkurenčních Pardubic může brát pozitivně i remízu. Tu "Ševcům" zajistil Dominik Simerský, jenž po změně stran odpověděl na úvodní zásah Tomáše Ladry.

Boleslavští již před střetnutím s Moravany věděli, že si v nadstavbě zahrají "jen" play-off o finanční prémii. I tak se ale chtěli se základní částí důstojně rozloučit. Do vedení mohl Středočechy dostat již Matějovský, jehož k přízemní střele vyzval Ladra, avšak zakončení zkušeného středopolaře po zemi zlikvidoval Dostál. Ve 23. minutě už ale brankář Zlína jen bezmocně přihlížel pohledné trefě Ladry z přímého kopu, jenž balón zakroutil přes zeď k tyči - 1:0.

"Ševci" mohli odpovědět ještě před přestávkou. Centr Slončíka propadl k Simerskému, jenže ten zblízka trestuhodně minul bránu. Ve druhé půli měl obrovskou příležitost Slončík, jehož vyhledal Hrubý. Hlavičku mladého záložníka ovšem zneškodnil gólman Středočechů Mikulec, jenž se blýskl vynikajícím zákrokem, při němž míč vyškrábl na břevno.

V 75. minutě už se ale hosté dočkali. Rohový kop Hrubého propadl k Simerskému, který se na rozdíl od své příležitosti z prvního poločasu nemýlil a překonal Mikulce. Boleslavi mohl vedení vrátit Mašek, toho ovšem vyčapal Dostál. Body se tedy v Lokotrans Areně dělily.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele