základní část, 19. kolo
11.02.2023 15:00 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Teplice ve Zlíně nezachytily úvod. Pod premiérový triumf kouče Vrby se podepsala zimní posila

Zlín si v 19. kole Fortuna ligy zapsal důležité domácí vítězství 2:1 nad Teplicemi. Po pěti minutách hry si na českých trávnících otevřel gólový účet Filip Balaj, host z polské Ekstraklasy. Převahu Ševců stvrdil ještě v první půli z penalty Martin Fillo. Zlín tak sice pod koučem Pavlem Vrbou ukončil šestizápasovou ligovou sérii bez výhry, z předposledního místa soutěže se však zatím nevymanil. Teplice odešly potřetí za sebou bez bodu a padají tabulkou stále níž.

Teplice návrat po zimní pauze vůbec nezastihl ve formě a obě dosavadní utkání prohrály. Předchozí zápas s Baníkem však odehrály bez úderného dua Abdallah Gning - Filip Žák, když první jmenovaný chyběl kvůli karetnímu distancu a druhý pro lehké zranění. Do sestavy pro záchranářský duel se Zlínem se vrátil alespoň senegalský autor šesti ligových branek. Ševcům naopak kvůli disciplinárnímu trestu scházel vysoký útočník Libor Kozák, kterého s oblibou využíval kouč Vrba.

A právě nový trenér Zlína mohl na konci páté minuty slavit úvodní zásah svého celku. Balaj se dostal k balonu odraženému od břevna a přesnou hlavičkou si připsal premiérovou trefu v moravském klubu, kam ho na hostování propůjčila polská Cracovia. Zlín pokračoval v postupném tlaku, který v 17. minutě po zmatcích soupeřovy defenzivy vyústil v pokutový kop. Ten si vzal na starost Fillo a bez problému jej proměnil do levého spodního rohu. Ševci byli aktivnější i po zbytek prvního poločasu, další gól ze svých šancí však nevytěžili.

Severočeši se po změně stran probudili a začali lépe využívat svůj ofenzivní potenciál. Zlepšený výkon přinesl ovoce po hodině hry, kdy Tadeáš Vachoušek využil hrubky domácího obránce a zblízka zakončil do pravé části branky. V 81. minutě se na druhé straně předvedl Balaj, jehož hlavička po rohovém kopu skončila těsně vedle levé tyče. Teplice se i přes dlouhé nastavení do závěrečného tlaku nedostaly.

Veledůležitý souboj týmů ze spodní části tabulky tak ovládl domácí Zlín. Ten se v příštím kole 19. února představí na novém stadionu v Pardubicích, Teplice o den dříve přivítají Slavii.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele