o 7. místo - finále - 1. zápas
21.05.2023 15:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Úderná první půle Slovanu bohatě stačila. Olatunji se postaral o dva góly do sítě Hradce

Fotbalisté Liberce si v prvním finále souboje o umístění ve Fortuna lize snadno poradili s domácím Hradcem a porazili jej 4:0. Leč se očekával vyrovnaný souboj, tak Severočeši od samého začátku udávali tempo hry. Nejvíce starostí obraně Votroků způsobil Victor Olatunji, který se dokázal v utkání prosadit hned dvakrát.

Stejně jako loni, i letos soupeři ve skupině o sedmé až 10. místo bojovali o milionovou prémii a lepší nasazení do MOL Cupu. Oběma týmům jen těsně unikla účast ve skupině o titul, ke které jim scházely shodně tři body. Do tohoto souboje prošli Východočeši po celkové výhře 2:0 nad Mladou Boleslaví, Liberec si zase v atraktivním dvojzápase poradil s Budějovicemi v poměru 6:3.

Úvod zápasu si do své režie vzali hráči Slovanu. První větší šanci si vypracoval Olatunji, když se s míčem odpoutal od obránce, nicméně trefil pouze boční síť. Lépe si vedl jeho krajan Ahmad Ghali, na kterého defenziva domácích zapomněla. Nehlídaný Nigerijec překonal brankáře hlavou, ovšem gól byl odvolán kvůli předcházejícímu ofsajdu. Nakonec to tak byl nejlepší střelec Liberce, kdo otevřel skóre. Olatunji si naběhl na přihrávku a obstřelem překonal Patrika Vízka. Ve 29. minutě se skóre zdvojnásobilo poté, co Christián Frýdek dorazil střelu do odkryté brány. V nastavení první půle se ještě do střely Lukáše Červa vložil znovu Olatunji a usměrnil balon nechytatelně za Vízkova záda, čímž upravil na poločasových 3:0 pro hosty.

Náskok hráčům Slovanu nejspíše stačil, protože po přestávce lehce sundali nohu z plynu. Votroci se také dostávali k míči, nicméně dlouho si žádný tým nevypracoval větší příležitost. V 55. minutě se zajímavě do odraženého míče opřel Marios Pourzitidis a jen těsně přestřelil. Řeckému obránci se vpředu zalíbilo a zakončení vyzkoušel ještě jednou. Jeho pumelici ovšem vychytal Vízek. Východočeši se své šance také dočkali, ale zužitkovat ji nedokázali, protože Daniel Vašulín nezvládl usměrnit centr do brány a z malého vápna přestřelil. V závěru na konečných 4:0 upravoval Pourzitidis, jehož domácí neobsadili při rohovém kopu a on je za to potrestal střelou k tyči.

První utkání tak pro sebe získal Liberec, který bude mít i výhodu domácí odvety. Ta se hraje na severu Čech 26. května.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele