základní část, 22. kolo
05.03.2023 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia nevyužila ztráty Plzně a prohrála v Českých Budějovicích

Nepříjemná zpráva pro Slavii, příjemná pro rivala Spartu, který se plně vrací do hry o titul. Edenští totiž nezvládli další venkovní utkání, v Českých Budějovicích dokonce prohráli 1:0 po gólu Adedirana.

A nedá se přitom říci, že by sešívaní od začátku nějak hýřili iniciativou a svého soupeře tlačili. Za zmínku z první půle stojí snad jen situace z desáté minuty, kdy se do vápna prosmýkl Zafeiris a jeho zpětnou přihrávku si Králik málem srazil do vlastní brány.

Po pauze už se to přeci jen trochu rozhýbalo, ve dvaapadesáté minutě Olayinka prověřil gólmana Šípoše ranou z úhlu. Avšak překvapivě se po třech čtvrtinách utkání radovali z gólu jako první domácí. Horův dlouhý balón si našel unikající Quadri Adediran, jenž si tváří v tvář Kolářovi poradil a poslal Dynamo do vedení.

A Jihočeši mohli vzápětí přidat i další góly. Zajímavá kombinace vyvrcholila nepříliš výraznou ranou Hellebranda, s následným závarem si skvěle poradil Kolář. Hosté se vzápětí vzpamatovali a vyrovnat mohl Olayinka, jehož povedenou střelu srazil na roh Králik.

Slavia si v závěru žádnou gólovou šanci už nevypracovala a na čele tabulky tak už má náskok pouhého bodu na Plzeň a dvou na Spartu. Budějovice naopak odskočily barážovým příčkám na rozdíl pěti bodů.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdy už bude ten dark mode? Na tu bílou se nedá koukat

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele