základní část, 30. kolo
30.04.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jubilant Reinberk rozhodl o výhře Slovácka nad Brnem

Svůj 300. zápas v nejvyšší tuzemské soutěži oslavil Petr Reinberk nejlepším možným způsobem. Přesným zásahem zajistil Slovácku vítězství nad brněnskou Zbrojovkou. Po tříbodovém zisku setrvali Moravané v tabulce na čtvrté příčce a v nadstavbové skupině o titul si to pravděopobně s Bohemians rozdají o postup do pohárové Evropy. To Brňané budou mít ještě co dělat, aby zamezili sestupu do druhé ligy.

Slovácku vyšla proti Zbrojovce zejména první půle, během níž si vypracovalo několik příležitostí a mohlo vsítit více než jeden gól. Hned dvakrát se mohl prosadit Sinjavskij, avšak ani jednou si nepřišel na gólmana Brna Berkovce. Ten zlikvidoval též hlavičku Kalabišky po centru od Kadlece. Na straně hostů nejvíce zahrozil Ševčík, jehož tečovaná střela proletěla kolem tyče do zámezí.

Jediná branka střetnutí padla ve 24. minutě. Pas od Kadlece z levé strany proletěl až k osamocenému Reinberkovi, jenž tvrdým pokusem překonal všechny překážky v cestě. Pravý bek Slovácka tak skóroval ve druhém utkání v řadě, zároveň odčinil svůj vlastní gól, který byl jednou z příčin úterního nezdaru v Pardubicích.

Také po změně stran dal o sobě vedět Sinjavskij, jenž utekl všem soupeřům. Opět ovšem ztroskotal na Berkovcovi. Své spoluhráče ale brankář Zbrojovky nikterak nenastartoval. Brno se nezmohlo na větší odpor, utkání navíc dohrávalo v oslabení, neboť záložník Souček viděl po bolestivém přišlápnutí nohy Trávníka červenou kartu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
kecipep

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele