18. kolo
06.02.2021 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Trefa žolíka a penaltové zmatky. Karviná otočila derby proti Opavě

Karviná našla svého žolíka. Rafael Tavares se prosadil už proti Teplicím a jako střídající hráč vstřelil gól také Opavě. Jeho zásah ve slezském derby byl navíc vítězný. Opava totiž po změně stran neudržela náskok a včetně divoké penaltové show inkasovala celkem třikrát.

V prvním poločase byli nebezpečnější hosté, většinou po rohových kopech. V šesté minutě zakončoval Dedič po standardní situaci rozehrané Nešickým a brankář domácích Ciupa musel balón posunout nad břevno. Nedlouho poté strážce svatyně MFK nedosáhl na míč po dalším rohovém kopu Nešického, nebezpečnou situaci ale i za přispění Smrže nakonec zvládl.

Ve třinácté minutě oprášil Nešický spolupráci s Dedičem a moc nechybělo, aby hlavička útočníka Opavy zapadla ke vzdálenější tyči. Až po dvaceti minutách zahrozila po volném kopu Karviná, ovšem Čmelík pálil vysoko nad. Do přestávky se již ani jeden celek dopředu příliš nečinil.

Pět minut po změně stran se však poprvé měnilo skóre. Nešický si ideálně naběhl na centr od Mondeka a parádním volejem poslal hosty do vedení. Za další čtyři minuty mohl další branku Opavy přidat Helešic, jenže po skvělé přihrávce od Hellebranda minul z dobré pozici Ciupovu svatyni.

Místo navýšení náskoku tak přišlo v 60. minutě vyrovnání. Bartošák poslal z levé strany centr na Papadopulose, který ve vzdušném souboji přetlačil Schaffartzika a hlavičkou překonal brankáře Fendricha. Obrat dokonala Karviná v 70. minutě. Na standardní situaci Qoseho z pravé strany si k přední tyči naběhl Tavares, jenž se prosadil po sotva pětiminutovém pobytu na hřišti.

Divoké momenty se rozběhly sedm minut po Tavaresově zásahu. Smrž trefil centrem ruku Helešice, načež sudí Klíma odpískal po konzultaci u videa penaltu. Pokutový kop sice Qose kopl příšerně a Fendrich jeho nepovedený dloubák snadno lapil, jenže mezitím také porušil pravidla pohybem před brankovou čáru. Penalta se tedy k velké nelibosti Opavy opakovala a tentokrát již Qose nedal gólmanovi soupeře šanci. Rozčílení na straně SFC vygradovalo vyloučením jednoho z členů realizačního týmu hostů. V dlouhém nastavení ještě mohl snížit Schaffartzik, avšak jeho volej vyrazil Ciupa.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele