5. kolo
27.09.2020 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Jablonec si bez problémů poradil s Opavou a drží krok s čelem

Zpátky na vítěznou vlnu se po nepovedeném minulém týdnu vrátil Jablonec. Ten si poradil s Opavou 4:1 - v první půli jej do vedení dostali Hübschman a vlastencem Didiba, po přestávce navyšovali Schranz a Považanec. Za hosty se prosadil Pikul.

Cílem hostů zajisté bylo udržet co nejdéle nulu vzadu, tento sen se jim ovšem rozplynul již ve třetí minutě. To si totiž Joss Didiba do vlastní branky nasměroval Zeleného centr. Do správné brány se na druhé straně pokoušel prosadit Helešic, pro Hrubého ale jeho střela byla hračkou. Zelený si poté mohl sám připsat trefu, poloodkrytý prostor tří tyčí však trestuhodně přestřelil.

A nepochodil ani se svým pokusem po centru, nepřesnou ranou na něj navázal i Čvančara. Na opačném konci hřiště předvedl zajímavou individuální akci Juřena, avšak chybělo jí přesnější zakončení. Totéž se dá říct i o Schranzově hlavičce, která přišla po Ladrově výtečném centru. Nahrávající Ladra se po půlhodině sám pokoušel skórovat, jenže si na jeho střílenou přihrávku i následnou pumelici počíhal Fendrich.

Druhé branky se tak Severočeši dočkali až zásluhou netradičního střelce. Po rohovém kopu pálil z vápna Tomáš Hübschman, jehož pokus byl na Fendricha už příliš velkým soustem. Závěr poločasu ale patřil opavskému Bartoszi Pikulovi. Ten nejprve prověřil Hrubého připravenost, aby si následně naběhl na Helešicův pas a zblízka snížil rozdíl ve skóre.

Ve druhé půli bylo té akce o něco méně. Za zmínku stojí například Fendrichův dvojzákrok proti Ladrově dělovce i Čvančarově dorážce nebo skvělý zásah jeho protějška Hrubého proti Holíkovi. Do brány protlačil míč po třech čtvrtinách utkání Považanec, avšak vinou předchozího Čvančarova faulu nebyl gól uznán.

Regulérní trefy docílil až dvacet minut před koncem Ivan Schranz, jehož hlavička po Hrubého centru slavila úspěch. V závěru základní hrací doby se zkoumala ruka opavského hráče v pokutovém území, penalta se ovšem nekopala. Přesto čtvrtá branka zelenobílých přišla, když Doležal sklepl balón na Jakuba Považance a ten z hranice šestnáctky rozvlnil síť.

Jablonečtí se díky tomuto vítězství v tabulce posunuli na pátou příčku, Opava je naopak těsně nad hranou sestupu.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele