26. kolo
10.04.2021 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Marný hon na Zajíce. Opava v derby vůbec nestačila na Baník

Ostravský Baník v dost možná posledním prvoligovém slezském derby (alespoň na nějaký čas) až příliš snadno přemohl Opavu. Domácí nasměroval za třemi body již v první půli dvougólový Tomáš Zajíc, ke kterému se po přestávce přidal také David Buchta.

Z první branky se Zajíc radoval již ve třinácté minutě, to však ještě útočníkovi Ostravy překazil radost asistent rozhodčího signalizující ofsajd. Záhy se však Zajíc prosadil po individuální akci, při níž oklamal Schaffartzika a střelou do horního rohu nedal brankáři Opavy Fendrichovi nárok - 1:0.

Hosté mohli vyrovnat ve 20. minutě. Standardní situaci Nešického vyboxoval domácí gólman Laštůvka pouze k Holíkovi, strážce svatyně Baníku však své zaváhání rychle napravil, když zlikvidoval Holíkovo zakončení. O pět minut později unikl na druhé straně hřiště Kaloč, jenž přehodil Fendricha, situaci ale z pohledu SFC zachránil odkopem do bezpečí Schaffartzik.

Ve 29. minutě se ale defenziva Opavy naprosto zesměšnila. Zajíc sice poslal nepřesnou patičku na Kaloče, jenže Schaffarzik s Kulhánkem nebyli s to míč odehrát. Balón si tak našel Zajíc, který v závěru akce obehrál Fendricha a pohodlně skóroval podruhé. Po změně stran chtěl hosty do hry vrátit Smola, avšak v 50. minutě jeho střelu Laštůvka vyrazil a za další dvě minuty hlavičkoval forvard SFC po centru Helešice přesně do náruče brankáře Baníku.

To domácí měli mnohem víc štěstí. Střídající Buchta využil v 57. minutě toho, že Didiba nezachytil přihrávku od Stronatiho. Následně Buchta napálil břevno, od něhož se míč odrazil dolů na brankovou čáru. Z opakovaných záběrů nebylo zcela průkazné, zda balón přešel lajnu celým objemem, sudí Hrubeš nicméně po konzultaci s kolegy u videa uznal branku. Mladý Buchta tak vstřelil svůj druhý gól v ligové kariéře.

Opavě nebylo souzeno ani v 79. minutě, kdy Nešický nalezl Rataje, od něhož se ale kulatý nesmysl odrazil do zámezí. O sedm minut později se mezi střelce Ostravanů mohl zapsat také Kuzmanović, avšak z přímého kopu trefil břevno. Přesto na straně domácích panovala po závěrečném hvizdu spokojenost.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele