základní část, 2. kolo
20.07.2019 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Opava je i po druhém kole stoprocentní, Příbram doma udolala 1:0

Výborně vstoupila do nového ročníku české fotbalové ligy Opava, která ze dvou kol vytěžila maximální počet bodů. Slezský celek před týdnem udolal České Budějovice a stejný kousek se mu povedl i doma proti Příbrami. Utkání rozhodl jedinou trefou pět minut před koncem René Dědič.

Na stadionu v Městských sadech se utkaly dva celky, u kterých se předpokládá boj o záchranu. Obecně se počítá s tím, že jak domácí Opava, tak i hostující Příbram se budou pohybovat až ve druhé polovině tabulky a tuto prognózu minimálně v úvodu sezony odmítá hlavně prvně jmenovaný celek. Opava sice nezačala nijak aktivně a první příležitost patřila Příbrami, nicméně Cmiljanovičovu střelu Fendrich vyrazil. Domácího brankáře nenachytal ani hlavičkující Michal Škoda. Slezané si v prvním poločase žádnou větší šanci nevypracovali a nutno podotknout, že celkově obraz hry diváky nenadchnul.

Ve druhém poločase už konečně přišly také šance domácího celku. Nejprve na Dědičův centr do šestnáctky nikdo nedosáhl a poté střela Mondeka z dobré pozice skončila vedle. Opava se ve finální fázi dost trápila a v 77. minutě ji za to mohl ztrestat Voltr, jehož střela byla sice nebezpečnější, ale změnu skóre tak jako tak nepřinesla.

Vše nasvědčovalo tomu, že si oba celky body spravedlivě rozdělí, když v tom nečekaně udeřili domácí! Pavel Zavadil posadil balón krásným centrem na hlavu Reného Dědiče a Opava vedla pět minut před koncem 1:0. Příbram měla na vyrovnání málo času, ale přesto se vrhla do útoku a domácí tým dokázala zmáčknout. V nastavení odmítl pojistku akrobatickým kopem Jurečka, ale Opava se nakonec přeci jen úspěšně probránila ke konci. Po Českých Budějovicích tak zdolala další tým, který by měl být v boji o ligové přežití jejím soupeřem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele