základní část, 10. kolo
22.09.2019 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Baník měl řadu šancí, tři body však bere domácí Boleslav

Mladá Boleslav se oklepala z porážky v Teplicích a v domácím prostředí opět uspěla. Tentokrát si na Středočeších vylámal zuby ostravský Baník. Hosté si sice vytvořili řadu šancí, branky však stříleli pouze domácí. Boleslav tak zůstává na třetím místě, Slezané jsou minimálně do pondělí nadále pátí.

Do brány domácích se překvapivě postavil gólman Stejskal. Kvůli zranění Pudila se do středu obrany posunul Jakub Klíma a post pravého beka obsadil Křapka. V záloze se zase místo Budínského objevil Jiří Klíma. Ještě větší průvan udělal se sestavou kouč Baníku Páník. Také on vsadil na nového brankáře, místo Laštůvky totiž chytal Budinský. Do zálohy se pak posunul obvyklý stoper Šindelář, místo De Azeveda nastoupil na levé straně Holzer a v útoku hrál místo Baroše Kuzmanović.

Středočeši šli od úvodu za vítězstvím. Ve druhé minutě se ještě Komličenko zastřeloval, čtyři minuty poté již padl první gól. Rohový kop Matějovského našel Tatajev a hlavičkou překonal Budinského. Hosté málem odpověděli stejnou mincí ve třinácté minutě, jenže střelu Kuzmanoviće vytáhl Stejskal nad břevno. Následný rohový kop další šanci Slezanů nepřinesl, naopak Boleslav vyrazila do protiútoku a Mešanoviće v tutovce zastavil až vynikající Budinský.

Hosty inkasovaná branka rozhodně nezlomila, spíš naopak. V osmnácté minutě hlavičkoval vedle Kuzmanović a tři minuty nato stejného hráče znovu vychytal Stejskal. Také domácí se sem tam připomněli, například ve 22. minutě šel Bucha dopředu, ovšem zakončení příliš nezvládl a pálil na tribunu. Po půlhodině hry mohl skórovat i nejlepší střelec ligy, Komličenko však po standardní situaci Matějovského hlavičkoval do břevna. První půli uzavřel nepovedenou střelou Mešanović.

Hned tři minuty po změně stran se Baník opět pokoušel srovnat, avšak Diop si nepřišel na Stejskala a dorážka Kuzmanoviće přišla z ofsajdu. Místo vyrovnání přišel za minutu druhý přesný zásah Středočechů. Druhou asistenci si v zápase připsal Matějovský, jenž předložil míč Hubínkovi, který zpoza šestnáctky zamířil přesně k tyči. V 55. minutě to mohlo být o tři branky, avšak Budinský tentokrát Mešanoviće vychytal.

V 63. minutě měl Stejskal plné ruce práce s centrem Fleišmana, po následném rohovém kopu se brankář Boleslavi zaskvěl proti Šindelářově pokusu hlavou. Krátce poté posílil ofenzívu hostů Baroš a v 69. minutě se ikona Baníku mohla zapsat mezi střelce, avšak Stejskal byl prostě nepřekonatelný. Dorážku dalšího střídajícího hráče Smoly pak zastavil Tatajev. V 77. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto. Mešanović prošel do vápna, jenže ve vyložené šanci netrefil bránu. Domácí to však mrzet nemuselo, další rány Fleišmana či Filla se mezi tři tyče nevešly. I přes veškerou snahu tak Baník ze středních Čech odjel s prázdnou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
HorajzmAmmann

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:4 (3 Komlicenko, 4 Baroš)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele