základní část, 22. kolo
24.02.2020 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Jablonec vydřel bod na hřišti Baníku

Značně zamotaný střed tabulky ještě víc zašifrovala remíza ostravského Baníku s Jabloncem. Hosté vybojovali cenný bod, neboť většinu zápasu tahali za kratší konec. Va tabulce tak zůstávají na třetím místě, domácí se naopak po 22. kole propadli za České Budějovice na pátou pozici.

Po četných absencích na Slovácku se do základní sestavy Baníku dostaly čtyři nové tváře. Obranu vyztužili Stronati s Fleišman, zálohu zase doplnili Jánoš a Kuzmanović. Na straně hostů došlo k jediné změně, když zraněného křídelníka Jovoviće zastoupil Pilík.

Hned z první návštěvy pokutového území Slezanů šel Jablonec do vedení. Holík v šesté minutě našel zprava před bránou Kubistu, jenž si až příliš snadno odstavil Jánoše a zblízka nedal šanci brankáři domácích Laštůvkovi. Z vedení se však Severočeši radovali jen šest minut. Úspěšnou akci Slezanů rozjel Fillo, který vyvedeným centrem z pravé strany našel hlavu Kuzmanoviće, který usměrnil míč ke vzdálenější tyči. Krátce poté ale Ostravané přišli o zraněného Roberta Hrubého, jehož nahradil Jirásek.

Ve 29. minutě vyrobil obrovskou minelu stoper hostů Jugas, když nepochopitelně pustil za svá záda nákop Jiráska. Do velké šance se tak hnal Šašinka, jehož bombu pod břevno zneškodnil gólman Jablonce Vlastimil Hrubý. O čtyři minuty později pálil nebezpečně po rohovém kopu Baníku Fillo a jen těsně netrefil bránu Severočechů. To Potočný byl za minutu z přímého kopu přesnější, avšak Hrubý spolehlivě zasáhl a balón vyrazil. Strážce hostující svatyně se činil i ve 35. minutě, kdy chytil pohotové zakončení De Azeveda po pasu od Kuzmanoviće.

Domácí byli na konci první půle lepším celkem a zkoušeli to nohou i hlavou. Hlavičkové pokusy si na své konto připsali Šašinka se Stronatim. Pokus prvního jmenovaného v klidu lapil Hubý a Stronatiho zakončení po rohovém kopu ze 43.minuty proletělo nad břevnem. Jablonec tak s odřenýma ušima udržel remízový stav až do přestávky, přestože utkání zahájil lépe než "chachaři".

I po změně stran pokračovali Slezané v kombinační hře. Po hodině hry ale mohli přijít o Filla, jenž naprosto nesmyslně atakoval na polovině hřišti Sýkoru. Ke štěstí domácích si sudí Pechanec ani jeho kolega u videa tohoto momentu nevšimli. V 71. minutě měl gól na hlavě i na noze Šašinka, dvakrát ho však vychytal Hrubý. Nejprve po centru Jiráska a následně z dorážky.

V 76. minutě bylo po delší době horko také před bránou Ostravy. Sýkora po rohovém kopu vrátil míč do ohně, kde Jugasova tečovaná hlavička užuž padala do brány, jenže na poslední chvíli vyškrábl balón z brankové čáry Laštůvka. V závěru se ještě Baník pokusil urvat zápas na svou stranu. Pomohla mu k tomu také druhá žlutá a zároveň červená karta pro Kroba. Na dělbě bodů se nicméně nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

chtělo by to výhru, ale reálně to vidím spíš 1:1 nebo 1:2

Reagovat
bourbon

fotbal v pondělí je naprostá zhovadilost

0:0 nebo 2:2

Reagovat
FC Parma

0:2

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Baník předpokládám, že bude hrát 3-4-2-1. Střed obrany Pokorný, Stronati, Svozil - Fillo, Hrubý, Jánoš, Fleišman . De Azavedo, Potočný - Šašinka

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele