základní část, 14. kolo
05.11.2018 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Liberec v závěru přece jen udolal Mladou Boleslav

Téměř celý zápas se zdálo, že brankář hostí Šeda bude po závěrečném hvizdu zasypán spoluhráči zlatem. Těsně před koncem však špatně zasáhl a dovolil Liberci vstřelit vítěznou branku. Domácí se po výhře odpoutali od Boleslavi a zůstávají na sedmé pozici, Středočeši jsou o tři body zpět osmí.

Kouč Slovanu Hornyák udělal oproti poslednímu utkání, kterým bylo derby s Jabloncem jedinou změnu v sestavě, když Oršulu nahradil v útoku Aarons. Středočechům chyběl vykartovaný Mareš, kterého na kraji levé obrany zastoupil Křapky. Do základní jedenáctky se místo Konatého dostal též Diviš.

Již v páté minutě měl skvělou možnost domácí Pešek, jenž po šťastném odrazu vypálil do tyče. Stejný hráč za čtyři minuty našel centrem Aaronse, jehož skvěle vychytal brankář Šeda, a následně předvedl boleslavský gólman vynikající zákrok proti dorážce Karafiáta. V 18. minutě měl Liberec opět smůlu, neboť Ševčíkova dalekonosná rána po teči orazítkovala břevno.

Liberec dál pokračoval v aktivní hře a ve 29. minutě vystrašil hosty Breite, jehož tečovaná střela těsně přeletěla Šedovu bránu. Jedenáct minut před přestávkou se do pokutového území probíjel Potočný, kterého fauloval Takács, načež sudí Hrubeš odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný hráč, což by se dle tradice nemělo. Jenže Potočný staré fotbalové pravdy nedbal a poté zalitoval. Famózní Šeda totiž jeho pokus vyrazil. Potočný chtěl své zaváhání napravit ve 41. minutě, jenže z otočky vypálil nad břevno.

Čtyři minuty po změně stran byl opět v akci Potočný, jehož našel přesný Ševčíkův centr. Útočník domácích však v dobré šanci nezamířil přesně. Ještě v téže minutě hlavičkoval Pešek na střídajícího Oscara, jenž prodloužil na Aarosne, který svým akrobatickým zakončením netrefil míč ideálně. Po hodině hry se konečně ukázala také Boleslav. Komličenkova rána po teči Karafiáta skončila na tyči.

V 67. minutě se v malém vápně hostů objevil osamocený Ševčík, jehož však opět vychytal zázračný Šeda. Z protiútoku se do samostatného útoku dostal Komličenko, jehož vychytal včas vyběhnuvší brankář Slovanu Nguyen. O šest minut později si Karafiát nerozuměl při malé domů s Nguyenem, obránce Liberce ale dokázal celou situaci zachránit odkopem na rohový kop.

Tři minuty před koncem se Liberec přece jen dočkal branky. Do té doby bezchybného Šedu zaskočila Koscelníkova střela z úhlu, gólman hostí míč vyrazil pouze k Oršulovi, jenž z dorážky volejem uklidil míč do sítě. Trenér Slovanu Hornyák si mohl mnout ruce, jelikož se mu náramně vyvedlo střídání. Oršula totiž svou brankou zařídil domácím zisk tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

5:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele