základní část, 30. kolo
27.04.2019 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sparta pod novým trenérem bez potíží uspěla v Opavě

Úspěšný debut si v roli hlavního trenéra pražské Sparty odbyl dosavadní asistent Michal Horňák. Jeho mužstvo se po středečním debaklu od Slavie probralo a stejným výsledkem, tedy 0:3, zvládlo zápas v Opavě. Postupně se prosadili Hanousek, Karlsson a Drchal.

Hned na startu zápasu přišla pro Slezany nepříjemnost. Už po necelých třech minutách musel střídat zraněný Stáňa. Sparta poprvé lehčeji zahrozila o chvíli později, avšak Hašek by potřeboval několik centimetrů navíc, aby na Karlssonův centr dosáhl.

Po patnácti minutách málem dal vzpomenout na hrubku ze středečního derby, jeho nepovedenou přihrávku napravil Heča. Z následné akce přišla i první střela na bránu, Šrom si však se Sáčkovým pokusem poradil. Když ale Jurečka ztratil míč na Hanouskovi a ten vyslal přízemní ránu na vzdálenější tyč, byl už gólman žlutomodrých krátký.

Když bylo odehráno něco přes půl hodiny, našel Hložek skvělým pasem Drchala, jehož pokus z otočky zamířil kousek od pravé tyče. Letenští tlačili i nadále. Karlsson se sám řítil na brankáře, avšak Šrom jeho pokus přečetl a zneškodnil. Před pauzou se do akce dostalo i video, avšak sudí Jurečkův pád nepovažoval za natolik závažný, aby odpískal penaltu.

Po pauze měl Karlsson prsty v další nebezpečné akci, když našel ve výhodné pozici Haška, jenž selhal a poslal balón vedle levé tyče. Zahrozila i Opava, Smola hlavou prodloužil na Svozila, před nímž jen tak tak odehrál Drchal. Ten později pořádně protáhl Šroma po Karlssonově přihrávce.

Švédský záložník tudíž vzal osud zápasu do svých rukou. Sáček se vyhnul bránícímu hráči a právě Davidu Karlssonovi přeložil míč na pravou stranu. Jeho střela k tyči byla přesná a navýšila vedení Sparty. Jestliže před několika okamžiky připravil Drchal o šanci Svozila, teď byl zase zneškodněn on, a to Jurečkovou zásluhou.

Domácí byli blízko snížení patnáct minut před koncem, v obrovské příležitosti však selhal po Jursově centru Žídek. Neuspěl ani Zapalač, jehož pumelice skončila zamířila kousek od brány. Do třetice se ale nakonec prosadila Sparta. Hložek se ve vápně uvolnil a poslal míč na Václava Drchala, jenž mířil přesně a definitivně zpečetil zkázu Opavy.

Ta ještě v nastavení mohla dvakrát vstřelit alespoň čestný gól, v obou případech však Smola selhal. Opava tak jako jediná z konkurentů bojujících o záchranu nebodovala a zůstává třináctá, Sparta díky vítězství drží šestibodový náskok na Jablonec a téměř dvojnásobnou ztrátu na Plzeň.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz, o2tv.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

1:1...................

Reagovat
smazaný uživatel

2:7

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Karlsson z penalty)

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
podnebný

Tak konečně po dlouhé době jeden skoro normální zápas bez větších emocí, beze strachu o výsledek, bez vyloženě hrubých chyb a bez cizinců z Afriky. Takže na závadu bylo jen velké množství žlutých karet. Opava nás sice nerozhodila, ale přesto musela hrát Sparta odpovědně a naplno. Míša Horňák je patrně lepší psycholog než Ščasný a to může mít na mančaft dobrý vliv. Líbí se mi, že zahraniční posily zůstaly s výjimkou Radakoviče a Karlssona na lavičce a že se i bez nich týmu dařilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele