základní část, 18. kolo
08.12.2018 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník doma navázal na předchozí výhru nad Příbramí a Bohemku porazil 2:0

Dlouho to vypadalo na pořádnou nudu. Dvě třetiny zápasu nebylo krom dalekonosných pokusů k vidění takřka nic. Bojovné utkání nakonec zlomila parádní trefa Daniela Holzera, na kterou v závěru ještě navázal Patrizio Stronati. Baník nakonec porazil Bohemians 1905 2:0.

Ostrava poprvé vystrašila brankáře Fryštáka v 11. minutě, to zpoza vápna napřáhl Hrubý, ale cíl minul. Přesnější byl o několik minut později Holzer, ale Fryšták s jeho pokusem neměl problémy. Baník byl o něco častěji na balónu, jenže žádnou stoprocentní šanci si nevytvořil. Nebezpečnější určitě byla Fillova střela, Fryšták proti ní opět bez problémů zasáhl. První poločas diváky ve vítkovické aréně nenadchl a nezbývalo doufat, než že druhý poločas nabídne o něco atraktivnější partii.

Ale nebylo tomu tak, tedy minimálně do 70. minuty. Baník byl znovu o něco lepší, i když i Bohemka konečně něco vymyslela a Reiterova střela skončila nad. Na druhé straně Holzerovu střelu tečoval Hrubý a Bohemka měla velké štěstí. Daniel Holzer se v utkání zastřeloval a jeho chvíle slávy přišla přesně dvacet minut před koncem. Ostravský záložník vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a i když si Fryšták sáhl na balón, v cestě do sítě mu nezabránil.

Vedoucí gól Baníku utkání pořádně rozproudil a najednou i Klokani dokázali být nebezpeční. Vyrovnat mohli vzápětí, kdyby jeden z hostů trefil prostor mezi třemi tyčemi. Nepřesný byl i Rudolf Reiter, který osm minut před koncem přestřelil Laštůvkovu branku. Baníku se čím dál více naskytovaly rychlé brejky a jeden takový, v 90. minutě, skončil druhým gólem. Hrubý výborně nacentroval na malé vápno a Patrizio Stronati hlavou od tyče definitivně rozhodl. Baník porazil Bohemku 2:0 a vyhrál podruhé v řadě. Naopak pro Klokany je to už sedmý zápas bez vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele