18. kolo
26.02.2011 17:20 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 2:1

Očekávaná jarní premiéra letošní senzace z Plzně proti Hradci Králové přinesla vyrovnanou bitvu, po zvládnutém závěru se však ze tří bodů mohou radovat domácí.

Ze zimních plzeňských posil nastoupili do základní sestavy hned tři, Neuwirth, Fillo a Trapp. Hned od úvodu utkání bylo vidět, že domácí chtějí získat body za ne příliš vydařený závěr podzimu. Gólově se však neujala ani jedna z nadějných akcí. V bráně neskončila Petrželova střela, ani pokus Filla po rychlém brejku.

Plzenští měli více ze hry, hosté se podle očekávání snažili hrozit s protiútoků. A v 15. minutě se jim to málem vyplatilo, to když Černý po Fischerově centru jen těsně minul pravou tyč Pavlíkovy brány.

I nadále však diktovali tempo hry především domácí. Ke kýženému uklidňujícímu gólu však nevedl ani volej kapitána Horvátha. Na konci první půle ukázali své kvality i hradečtí Votroci. Před plzeňským brankářem Pavlíkem to vřelo hlavně po rohových kopech a po střelách Kasálka, Černého či Mišinského mohli být domácí nakonec rádi, že se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

První vzrušení po přestávce přinesla kuriózní situace po rohovém kopu domácích. Hradecký brankář Zich se přes změť nohou nemohl probojovat k míči, na chvíli se dokonce dostal do pozice čelem ke hře i vlastní bráně, jeho spoluhráči ale závar odkopem vyřešili.

Velmi sympatický výkon hostů pak v následujících minutách přinutil domácí diváky dokonce ke krátkému pískotu. Výrazně větší porci času totiž měli míč na svých kopačkách Votroci a byli to spíše oni, kdo se dokázal dostat na dostřel soupeřovi brány.

K dobrým trenérům patří dobrá střídání a Pavlu Vrbovi vyšla dokonale. Hluchou dvacetiminutovku domácích zničehonic důrazně utnul čerstvý Marek Bakoš. Hostům nevyšel offside systém a Bakoš tváří v tvář Zichovi situaci zvládl - 1:0.

Vedoucí gól domácí uklidnil a přestože hosté zbraně úplně nesložili, bylo znát, že sil jim přece jen ubývá. V 80. minutě navíc další nový muž na hřišti Kolář nenápadnou střelou zvýšil na 2:0. Krutý výsledek z pohledu Votroků mohl navýšit také Petržela, po individuální akci ale trefil jen boční síť.

Podle průběhu utkání pak zcela zaslouženě ještě v nastaveném čase hosté zkorigovali výsledek krásnou trefou Hochmeistera - 2:1.

Přestože herní projev Viktorie Plzeň nenadchl, svou jarní premiéru lídr nakonec výsledkově zvládl, získal tři body a hodil rukavici druhé Spartě.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 1 -Rezek,Kolar,Rezek,Bakos-Pilar

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
klokan.paul

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1...

Reagovat
Veselac

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Proč plichta?Protože favorité úvod nezvládaj...terén nebude nic moc,bude to bojovný a pokad bude remíza v pol.Plzni to bude svazovat nohy...určitě budou chtít mít po po.klid..a když se to nepovede,dobře pro HK...když už,daj to o gol,ale HK neni tým který by prohrával na handicap...

Reagovat
smazaný uživatel

Mišinský hrát nebude...tam bude Janoušek

Reagovat
Špilmachr

0:1 gól Neuwirth

Reagovat
Losinho

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapíme a vyhrajeme 0:1, i když titul přeju každýmu kromě sparty..

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec hraje parádně, ať jim to vydrží!

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,zase trochu zbytečná prohra,Hradec by si zasloužil aspoň remízu,ale Plzeň prostě ukázala,že umí dobře a efektně zakončit.Navíc trenér Vrba má čuch na změnu a střídání.Vyšlo mu to dokonale.Fandím Hradci,ale Plzni ten titul přeju.Podzim měli famozní a na jaře se určitě rozehrajou k lepšímu fotbalu.A Hradec teď musí vyhrát doma s Budějovicema a to nebude žádná sranda...

Reagovat
smazaný uživatel

Nutno říct že nehrálo 5 hráčů základu...Němeček se s tim popral dobře,příjemný byl výkon Mišinského a Černého...Bradka a Fisher si odehráli svůj standart...dříčství...Myslim že Pávek raději v záloze(proti Olomouci byl hustej ve středový řadě....jináč po tomhle výkonu nemám o HK strach...ted překonat beton Dynama a Příbrami at je klid...

Reagovat
smazaný uživatel

No to souhlas.Hradec předvedl dobrej fotbal,ale zase to střílení gólů...Chtělo by to ty šance proměňovat.Ale doma je HK silnej a na Budějovice a Příbram mu věřím.Líbilo se mi,že hrál dobře kombinačně a dokázal držet míč a zaútočit,ani stopa po upachtěným bránění jako na podzim třeba v zápase s Teplicema,teď to byl s Plzní vyrovnanej zápas,ale trocha nedůrazu ve vápně byla fatální...Snad se to fakt zlepší a začne to tam padat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavne mel dostat petrzela cervenou za evidentni slapnuti na hrace...tak hlavne aby si toho vsimla disciplinarka a odmenila ho stopkou min na 3 zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

V klidu... :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele