12. kolo
16.10.2010 18:20 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sparta Praha - FK Teplice 0:2

Květen 2005 již není datem poslední teplické výhry na Letné. Po pěti utkáních Sparta poznává hořkost porážky, smolně totiž přispěla k třízápasové sérii Teplic plné bodů a žádných inkasovaných branek.

Na kopačkách hráčů obou týmů šla znát nervozita a o nepřesnosti tak nebylo nouze. Nad svým soupeřem měli převahu Pražané, ale taktika centrovaných balónů do vápna postrádala přesnost a průbojnost útočících hráčů.

V 17. minutě se užuž cpal ke střele Kadlec, když si balón od Sionka ztlumil na prsa, ale důrazní obránci ho vystřelit nenechali. Následné dlouhé míče často adresáta v rudém dresu nenašly a ledovou sprchu tak pustil na domácí Mahmutovič.

Lépe řečeno se zmrazili sami sparťanští hráči. Sionko zbytečně přišel o balón, z velké dálky pak napřáhl teplický útočník, jehož nepříliš povedený pokus "dokonale" tečoval Brabec do protipohybu Blažka, který zkamenělý pouze sledoval, jak se míč došourá do jeho sítě. Když brzké vyrovnání odmítl Grigar a Sionka zklamal vytěsněním na roh, šli hosté do šaten za překvapivého vedení.

Po změně stran se domácí samozřejmě hnali za vyrovnáním. Blízko k němu měl Wilfried, který po kombinaci Kadlece s Vackem usměrňoval míč na dlouhou nohu do odkryté branky, nicméně minul. Ještě blíže pak měl v další moment ke gólu Sionko, který zpoza vápna točil míč ke vzdálenější tyči a Grigar čarovným zákrokem vytěsnil levou rukou na břevno.

Krátce po hodině hry se s neúspěchem potácel i Podaný, který po rohovém kopu z pár kroků napálil pouze hradbu těl. V následující minutě nevyzrál jedovatou ranou zpoza šestnáctky Pamič, jehož prudký pokus Grigar dokázal u pravé tyče chytit.

Koho by pak nezarazila další přesná trefa hráče ve žlutém dresu. Vidlička svým centrem úspěšně hledal Mahmutoviče, kterého nechal nehlídaného za svými zády nešťastný hrdina Brabec a teplický útočník prudkou hlavičkou nedal Blažkovi žádnou šanci.

Sparťanskou křeč nerozmasíroval ani Kucka, který z dvaceti metrů protáhl svým přízemním pokusem Grigara. Blažkův předchozí zákrok proti střele Sivy tak napomohl pouze k nižší prohře favorizované Sparty.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Sparta je v podobné situaci jako nároďák,taky už nemůže moc ztrácet,tedy pokud chtějí titul.Není tedy nad čím přemýšlet tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

úplně jasně 0:0, jeden z nejnudnějších soupeřů sparty

Reagovat
smazaný uživatel

a chovanec prohlásí jaká to skvělá remíza

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
cresposuper

1-0

Reagovat
Losinho

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

maximalne 1 gol v zapase

Reagovat
goodbay

Letenští budou chtít odčinit brzké vyřazení z domácího poháru, zatímco Severočeši by rádi navázali na jarní vítězství z pražské Letné.

Aha, kdy vyhráli teplice na letné? Letos to určitě nebylo, ACS vyhrála 1:0 a vyhrála titul

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, hlavně ať jeden z těch golu padne do 27´

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

jupíí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele