2. kolo
24.07.2010 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 2:1

Až v nastaveném čase rozhodl o vítězství Sparty mladý Václav Kadlec. Obhájci prvenství porazili Slovácko 2:1 ale v zápase se hodně natrápili. Pražany poslal do vedení Lukáš Třešnák, ovšem za pár minut srovnal Tomáš Košút. Hrdinou zápasu se stal tedy Václav Kadlec.

Sparta chtěla po neúspěchu v Hradci porazit Slovácko a od úvodní minuty měla mnohem větší převahu, byť jen v držení míče, neboť mnoho šancí k vidění nebylo. Pražané nastoupily v poměrně dost pozměněné sestavě a to bylo možná trochu znát. Ve 26. minutě přišla první rána pro tým Sparty, po tvrdém souboji se totiž nepříjemně zranil záložník Kamil Vacek a trenér Jozef Chovanec byl poprvé nucen ke střídání. Zraněného Vacka nahradil Marek Matějovský. Jak už bylo řečeno, v průběhu prvního poločasu se nic dalšího zajímavého neudálo, takže diváci mohli doufat v lepší druhý poločas.

A tak se také stalo, Sparta ještě více přidala, Třešňák našel v dobré pozici Jeslínka a Sparta poprvé zahodila velkou šanci utkání. O chvíli později se opět vyznamenal Lukáš Třešnák, nová tvář v základní sestavě Sparty vyslala do stoprocentní šance Igora Žofčáka, jenže ten křižnou střelou minul branku. Tutovku zahodil i rakouský stoper Hoheneder ale Sparta nemusela dlouho litovat, neboť v 56. minutě šla zaslouženě do vedení. Žofčák našel přesným pase Třešnáka, který brankou završil svůj skvělý výkon - 1:0 pro Spartu.

Sparťanská radost ale dlouho netrvala, Slovácko vyrovnalo takřka vzápětí. Tomáš Košút skvěle využil závaru před domácí brankou a míč poslal přesně do sítě - 1:1. Svěřenci trenéra Jozefa Chovance opět přidali plyn a brankář Slovácka Filipko měl plné ruce práce. Například Pamičovu nebezpečnou střelu parádně zlikvidoval. Sparta tlačila a Slovácko muselo po zbytek zápasu bránit, nakonec se ale neubránilo. Až v nastaveném čase zajistil důležité vítězství Spartě talentovaný útočník Václav Kadlec. Jeho střela byla natolik jedovatá, že jí Filipko nezkrotil a míč se dokutálel za jeho záda - 2:1 pro Spartu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slovácko by moho ukopat remízu , ale po výkonu Sparty proti Hradci má Slovácko nato aby je porazilo .

Reagovat
goodbay

myslím, že sparta dvakrát tu samou chybu neudělá, když už, tak bude neprohra sparty

Reagovat
Losinho

1:1 (Sionko - Švancara)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, G: Kadlec , Matějovský )

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Losinho

K té sestavě: Kweuke prej hrát nebude...pepkovi se prej nelíbil v zápasech tak bude muset přesvědčit na tréninku.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Wilfried - Švancara.

Reagovat
Losinho

Wilfried nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

nevite na jaky strance se to da sledovat

Reagovat
Mimalu

tipovani.cz

Reagovat
smazaný uživatel

ten palec nahoru není úplně na místě

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a co mam pak dat

Reagovat
delfin

Máte tam chybu: "Pražané nastoupili"...

Reagovat
goodbay

Díky Venco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele