28. kolo
16.05.2011 18:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:2

Pražská Slavia porazila Příbram 3:2 a vlastně potvrdila, že se jí před koncem soutěže herně daří. Příbramští mohou být rádi, že Brno zaváhalo a dvě kola před koncem stále drží pozice zaručující start v příštím ročníku Gambrinus ligy, ovšem už jen těsně.

Slávisté se pustili do utkání s velkou vervou, už po 120 sekundách otevřeli skóre, když Janda šikovně prostrčil míč na Koreše a ten prostřelil brankáře Hrušku - 1:0 pro Slavii. Příbram byla na "kolotoči" a v rozmezí jedné minuty ji dvakrát zachránila branková konstrukce. V prvním případě neuspěl Černý, ve druhém autor první branky Koreš. Ve 23. minutě opět zasáhla ve prospěch hostí paní štěstěna, Pospěchova jemně tečovaná střela olízla břevno. Za chvíli měli solidní šanci i Příbramští, v pokutovém území Slavie došlo ke zmatku a celou situaci nakonec vyřešila obrana razantním odkopem.

Utkání, které mělo náboj, pokračovalo další šancí domácích, Korešova střela byla zablokovaná, tu Pospěchovu vyrazil Hruška. Dvě minuty před koncem poločasu zvýšili domácí už na 2:0, Kaufmanův centr přizvedl Kisel na Trubilu, který hlavou zavěsil - 2:0 pro Slavii.

Svěřenci trenéra Petrouše pokračovali v náporu i po změně stran, po Kaufmanově teči skončil míč opět na brankové konstrukci. V 57. minutě předvedli hosté pořádnou kulišárnu, nenápadně rozehraného rohu se ujal Koukal a prostřelil Zlámala - 2:1. Příbram zanedlouho vstřelila druhý gól, jenže ten nebyl pro ofsajd uznán. Příbram vycítila šanci, ale byla to ona, která obdržela další branku. Deset minut před koncem zaváhal brankář Hruška a Jandův centr usměrnil hlavou do branky Pospěch - 3:1 pro Slavii. Příbram ještě dokázala vykřesat jiskru naděje, v nastaveném čase zaváhal pro změnu Zlámal a Wágner dotlačil míč do branky - 3:2. Více už hosté nestihli, Sešívaní slaví vítězství, Příbram se musí o ligovou existenci ještě poprat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0-Pospech,Vlcek

Reagovat
Losinho

1:0 (Pospěch)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1(Pospy,Kisel)

Reagovat
vanGomm

Slavia je alespoň co se bodů týká zachráněna.Těžké na tipování.Tak snad 1X.Příbram by asi ten bod brala.Chleba se bude zřejmě lámat v příštím kole (Příbram-Brno).Tento duel bude zřejmě rozhodovat o druhém sestupujícím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším 2.

Reagovat
Veselac

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele