4. kolo
08.08.2010 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Olomouc jasně porazila nováčka z Ústí

Zápas plný šancí a hra na jednu branku. Sigma předvedla v domácím prostředí znovu skvělý výkon a nováčkovi z Ústí nad Labem nadělila na cestu hned tři branky.

Přestože Sigma v novém ročníku stále ještě neprohrála, kouč Psotka v sestavě udělal dvě změny. Do středy zálohy se namísto Kaščáka postavil Daniel Rossi, nemocného Hořavu pak nahradil objev letošního jara Jan Navrátil.

Sigma byla lepším celkem již od úvodních minut. Po několika nepřesných pokusech si Olomouc v osmadvacáté minutě vypracovala obrovskou šanci. Po rohovém kopu Michala Vepřeka hlavičkoval kapitán Kučera. Poté, co jeho pokus odkopával z brankové čáry obránce Ústí, odrazil se míč k Michalu Hubníkovi, jenž ale zblízka mířil nepřesně.

O pět minut později se parádní pumelicí z pětatřiceti metrů prezentoval Daniel Rossi. Brankář Novák si však poradil a míč vyrazil. Až v závěru poločasu dokázala Sigma proměnit svůj neustálý tlak ve vedoucí branku. Běžela 38. minuta, když Šultes prodloužil na Jakuba Petra, který prostřelil gólmana Nováka - 1:0.

Ve druhém poločase domácí téměř nepustili soupeře k míči. K potvrzení tříbodového výsledku měli Hanáci několikrát hodně blízko. V 56. minutě zahrál trestný kop Michal Vepřek, k odraženému míči se znovu dostal Michal Hubník. Balon napálil pouze do tyče.

V 72. minutě se ke standardní situace postavil opět Michal Vepřek. Jeho pokus přímo nadělal brankáři Novákovi velké problémy, další branka však nepřišla. Když se již zdálo, že Sigma se proti nováčkovi Gambrinus ligy již více neprosadí, zavelel k útoku Pavel Šultes. Nejprve v 85. minutě utekl po levém křídle, ve vápně zaseknul míč a přesně vystřelil - 2:0.

Neuvěřitelný gól si nechali Hanáci na úplný závěr. Když se stadionem hnaly mexické vlny a někteří diváci byli již u svých automobilů, utekl Václav Vašíček ústecké obraně, vystřelil a trefil horní tyč Novákovy branky. Odražený míč doběhl Pavel Šultes, rovněž vystřelil a jeho rána orazítkovala obě tyče. Poté se míč odrazil před branku, kde jej uklízel do branky Vašíček - 3:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / sigmafotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

1.

Reagovat
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 0

Reagovat
sosna

Hořava určitě hrát nebude.(nemoc) Viděl bych to na jednu z Brazilských alternativ Melinho - Rossi.

Reagovat
smazaný uživatel

to co hralo to usti?????!!!to su riadni tragedi..ak toto je 1.ceska liga sa necudujem ze hrate hovno v repre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele