5. kolo
16.08.2010 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FK Ústí nad Labem - FK Teplice 0:2

Krajské derby nakonec ovládly Teplice. "Domácí" Ústí porazily na Stínadlech 2:0 a svého soka v tabulce přeskočily. O výhře hostů rozhodl čtvrthodiny před koncem útočník Aidin Mahmutovič, druhou trefu obstaral jiný útočník Libor Došek.

Krajské derby mezi Ústí a Teplicemi nabídlo zajímavou podívanou. Teplice byly po celý zápas lepším týmem, ovšem i Ústí si dokázalo vypracovat zajímavé příležitosti. Prakticky až do třicáté minuty se hrálo vyrovnaně, vůbec první stoprocentní gólovku měl veterán Pavel Verbíř, po centru Rosy se objevil sám před ústeckým brankářem, jenže míč netrefil dobře. Tepličtí pak udávali tempo zápasu a do konce poločasu dvakrát zahrozili.

Ve 42. minuty selhal před Novákem Zoubele a o chvíli pozdě neskončila brankou ani zablokovaná střela aktivního Verbíře. Remíza byla spíše úspěchem nováčka, Teplice své šance zazdily a nezbývalo jim nic jiného než doufat, že se jim ve druhé půli podaří skórovat.

Tak jak skončilo první dějství, započalo i to druhé. Nicméně v 59. minutě to mohlo být Ústí, které poprvé v zápase rozvlní síť. Jiráček se individuální akcí dostal ke střele a Grygar musel vytáhnout dobrý zákrok a míč vyrazit na rohový kop. Vzápětí z protiakce bylo živo před brankou Nováka, přesný centr Verbíře se dostal k Marešovi a Novák se znovu zaskvěl. Čtvrthodiny před koncem už se svěřenci trenéra Plíška přeci jenom dočkali, Aidin Mahmutovič byl pohotovější než "domácí" stoper a po přihrávce z pravé strany šikovně překonal doposud výtečného Nováka - 1:0 pro Teplice.

Trenér Plíška se pak nesoustředil pouze na defenzívu, naopak, do hry poslal dalšího útočníka a ten se mu brzy odměnil druhou brankou. Libor Došek zužitkoval své parametry a tradičně hlavou zvýšil na 2:0. Pro Ústí to už pochopitelně byla velká ztráta, ale Habancovi hoši se sympaticky snažili s výsledkem něco provést. Do konce zápasu se jim kontaktní branku vstřelit nepodařilo a Teplice tak mohou slavit vítězství v poměrně atraktivním krajském derby.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
twl

2:1 pro ústí to je pro mně jasná jednička teplákům odešel jejich tvůrce hry a než se sehrajou bez vachouška tak to bude trvat jako jistota se jeví neprohra domácí

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice jsou pro me zklamanim zatim...verim ze po pate se jim podari konecne vyhrat..tip 2

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se Teplice konečně rozehrajou bez toho kopyta Vachouška-kdo ho videl hrát tak ví....Tip 2:0 pro domácí Teplice

Reagovat
Losinho

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 2 2 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele