14. kolo
31.10.2010 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc 1:0

Hradec Králové v pohledném a útočném utkání zaslouženě vybojoval vítězství nad Sigmou Olomouc. Jedinou branku utkání vstřelil aktivní Poděbradský, který tak po třech domácích remízách fanouškům Votroků připomněl, jak chutná vítězství.

Hradečtí se letos dobře hrajících Hanáků nezalekli a do utkání vstoupili s chutí. Již v 7. minutě se mohli domácí těšit z vedení. Drobiszovi vypadl centrovaný míč z rukavic, ovšem Pilař bránu přestřelil. O chvíli později se k zakončení dostal opět miláček domácích fanoušků, tentokrát však nenasměroval míč mezi tři tyče hlavou.

Sigma se dlouho nemohla dostat ke své ofenzivní hře. Až ve 24. minutě se po rychlé kombinaci probojoval k zakončení Hubník, branku Hanuše ale hlavou těsně minul. Do velké šance se hosté dostali také po chybě Janouška ve 34. minutě, Hubníkův pokus ale stihli domácí zblokovat. Následně Petr vyslal do brejku Navrátila, tomu však zabránil ve skórování včasným zákrokem Hanuš.

Poslední šance první půle patřila Votrokům. Gólovou hlavičku Hájovského však fantasticky vychytal Drobisz. Do kabin se tak i přes velké množství šancí šlo za bezbrankového stavu.

I do druhého poločasu vstoupili domácí s cílem strhnout vedení na svou stranu a po dlouhé době tak dopřát svým věrným divákům radost z vítězství. Větší ohrožení Drobiszovy brány ovšem představovala pouze hlavička domácího Pávka.

Votroci zlobili hosty zejména rychlostí svých vzrůstově menších hráčů. S přibývajícím časem jako by přibývalo také nepřesností na kopačkách obou týmů a na rozdíl od první půle se ani jeden z týmů nedokázal probojovat do výraznější příležitosti. Za očekáváním však zůstávalo hlavně útočné představení Olomouce.

Zaslouženě se proto v 79. minutě dočkali branky Votroci. Po několika nepřesných přihrávkách se k míči dostal Poděbradský, který se z pravé strany přiblížil k bráně hostí a nekompromisně propálil Drobisze - 1:0.

Následně domácí mohli své vedení potvrdit, Janoušek však ve skluzu netrefil bránu. V závěrečných minutách se domácí logicky více začali soustředit na obranu a Olomouc se snažila o vyrovnání. Nejblíže k němu byl v nastaveném čase hlavičkující Hořava, Hanuš však dělbu bodů odmítl.

Konečný hvizd rozhodčího Fraňka tak přinesl velkou radost pro domácí, kteří před svými diváky vyhráli po více než dvou měsících. Sigma si třetí prohrou v sezóně nechala po výsledcích 14. kola utéct Spartu i Plzeň.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 (Hubník, Hořava), v sektoru hostů 250 lidí a bude krásnej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Haná,Haná....prdel zakopaná.....1:0....tak dobrej nejsem,abych tip kdo dá gol...at ho hlavně někdo dá

Reagovat
smazaný uživatel

Haná, Haná, to je země svatá

Sundej si tu podprsenku, ať už jsou ty kozy venku

Haná, Haná, to je země svatá

Neříkej, že nejsem sekáč, když jsem ti vylízal pekáč

Haná, Haná, to je země svatá

Sukýnka bílá, kalhotky od krve, tak už to bývá, když je to poprvé

Haná, Haná, to je země svatá

Neříkej, žes měla málo, když mi to celou noc stálo

Haná, Haná, to je země svatá

Sám sis o to řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sem línej to číst..moc douhý,co tam máš dál

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kinder kotel Olomouce...

Reagovat
Aris1914

kinder kotel jo, ale aspoň na funkčím stadionu

Reagovat
vanGomm

Tip 2,ale výhra Olomouce bude asi o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Už si najděte něco jinýho než nálepku nejhoršího stadionu....je to ohraný..mimochodem...vy hrajete o Evropské poháry a stejně k Vám tolik lidí nepříjde...jo,možná na Spartu,ale to je tipickej Českej národ...a fandit týmu kterej má náky čachry s Bohemkou....bych pak nemoh ani věřit,že když Sigma vyhrává,že v tom nejsou nějaký igelitky v buse :-)

Reagovat
Aris1914

Tak ty si hledej taky něco jinýho než kauzu s Bohemkou, to už je taky ohraný navíc to není pravda. To s tím vaším "stadionem" pravda je. A neříkej, že jsem si začal, když ty si tu ulevuješ už od začátku týdne. Jenom s těma fanouškama máš pravdu, ale to je jenom polopravda, když teď na Andrák chodí velkej nadprůměr.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidiš..nemáme si co vyčítat...a neřek bych že až tak si ulevuju:-D...vždyt já to tady chtěl jen zdravě hecnout...neasi

Reagovat
Aris1914

nevypadalo to tak

Reagovat
Veselac

Hradec překvapí a vyhraje tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Klíčový zápas podzimu,Hradec pak jede dvakrát ven,takže kvůli vyrovnanosti ligy je potřeba získat tři body!Jinak bude zimní přestávka na sestupovejch příčkách.Zároveň si myslím,že bude Sigma ale asi po Plzni nejtěžším soupeřem,který se tady na podzim představil...Výsledek si netroufnu tipovat.Tajně si přeju aby Hradec...

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma jedéém !!! Tip: 1:2 (Goly Sigmy: Ordoš, Petr)

Reagovat
smazaný uživatel

Sbohem Hanáci!Na body si musíte počkat jindy Holt-tady v HK vyhrála jen Plzeň a stále to nikdo nedokáže pochopit,že se tady jen tak body rozdávat nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes hrála Sigma tak tragicky, že by ji porazil kdejaký divizní tým. HK taky nic moc, ale pořád o 2 třídy lepší než Sigma. Celkově totální nekoukatelná holomajzna.

Reagovat
AjaxFans

Tak 1:0 jsem fakt nečekal.Můj tip jasná 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele