16. kolo
14.11.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bohemians 1905 - FC Hradec Králové 1:0

Bohemians 1905 porazili v edenském azylu Hradec Králové 1:0 a potvrdili, že tu body ztrácejí jen zřídka. Ačkoliv padla jediná branka, k vidění byl nesmírně zajímavý fotbal s dramatickou koncovkou. Vítěznou trefu obstaral Škoda, Hartig byl čtvrthodiny před koncem vyloučen.

V Edenu se mohlo začít slavit hned v první minutě, hosté z Hradce totiž zahrávali volný přímý kop a Wozniakovu pumelenici z dobrých třiceti metrů musel likvidovat Sňozík. Ve 14. minutě se uvedli i Klokani, Milan Škoda ale v blízkosti brankáře Hradce selhal, neboť ještě hledal přihrávkou lépe postaveného spoluhráče.

I nadále se hrál zajímavý fotbal s několika šancemi, ta úplně stoprocentní však přišla až v závěru. Těsně před odchodem do šaten měli Bohemians další velkou šanci, Štohanzlův centr nadělal brankáři Lindrovi obrovské starosti. Lindr míč nezkrotil a vzápětí se pro něj znovu vrhl mezi tři hráče Bohemky, vše ukončil až hvizd sudího, který odpískal nedovolený faul domácích borců.

Po změně stran ohrozil branku Klokanů mladičký Václav Pilař, ačkoliv nevyniká výškou, dokázal se ve vzduchu prosadit. Ke smůle hradeckých však trefil jen boční síť. Zhruba hodinu museli diváci čekat na první branku utkání, a postarali se o ní domácí. Hartigův centr se snesl přesně na hlavu Škody, a ten poslal Bohemians do vedení - 1:0. Zhruba o pět minut později mohlo být vedení zdvojnásobeno, Moravec však trefil jen dobře bránícího Wozniaka.

Závěrečná čtvrthodina přinesla několik zajímavých okamžiků, Lukáš Hartig nesmyslně vlétnul do brankáře Lindra a po právu uviděl červenou kartu. Klokani tedy museli hájit jednobrankové vedení o deseti mužích v poli. Hradec pochopitelně vycítil šanci a vrhl své síly do ofenzívy. Pávek měl velkou šanci, ale trefil jen boční síť.

Na druhé straně vystrašil Lindra Moravec, a pak se ujal slova znovu Pávek. Po jeho ráně zachránilo Sňozíka břevno! Závěrečné minuty byly vskutku dramatické, hrdinou se mohl stát Lindr, který přišel podpořit své spoluhráče při rohovém kopu. Lindrova střela byla zablokována a neprošla ani následná dorážka Pilaře. V nastaveném čase selhal i hlavičkující Dvořák a Bohemians už si vzít vedení nenechali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
klokan.paul

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele