6. kolo
21.08.2010 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - FK Ústí nad Labem 1:1

Remízou 1:1 skončilo utkání Slovácka s Ústí nad Labem. V zápase bylo několik zajímavých momentů včetně brzkého vyloučení Kubáně a dvou pokutových kopů, jednoho neproměněného, druhého proměněného.

Slovácko vlétlo na hosty zostra, už v 1. minutě vyslal Švancara Fujeríka a ústecký brankář Novák rychlým vyběhnutím šanci zneškodnil. Vzápětí nezakončil z dobré pozice Ondřejka a tak se skóre ze začátku utkání nezměnilo. Ve 12. minutě se o své slovo přihlásilo Ústí, po rohovém kopu byli blízko vstřelení branky ale obránce Kubáň se proměnil v brankáře a rukou zamezil téměř jisté brance. Vše se samozřejmě neobešlo bez červené karty pro Kubáně a pokutového kopu. Hosté ale jedinečnou příležitost zazdily, Džuban nedal penaltu a Slovácko si mohlo oddychnout.

Nicméně Ústí hrálo v početní převaze a bylo v této fázi utkání aktivnější, Doležalův centr ještě sklepl do malého pokutového území Vrtělka a Mezlík razantním odkopem nebezpečí zažehnal. Slovácko se postupně uklidnilo a pár minut před odchodem do šaten mohlo zasadit hostům smrtící úder. Fujerík postupoval na Nováka sám, ovšem jeho záměr zamířit na vzdálenější tyč nevyšel, domácí záložník jen těsně minul Novákovu svatyni.

Druhou polovinu utkání zahájilo Slovácko jakoby byl počet mužů na hrací ploše vyrovnaný. Švancara krásným obloučkem našel Volešáka a Novák dobrým zákrokem hosty podržel. O pět minut později si to znovu rozdali Fujerík a Novák, a i tentokrát byl ústecký brankář úspěšnější. Neuběhli ani tři minuty a Slovácko mohlo slavit vstřelenou branku. Valentův rohový kop zasáhl rukou Volka, a také domácí měli možnost zahrání pokutového kopu. Petr Švancara v žádném případě nenapodobil Džubana a proměněnou penaltou poslal oslabené Slovácko do vedení - 1:0.

Ústí ale na vyrovnání příliš dlouho nečekalo. Nejprve se Martykán po chytré narážečce objevil sám před Filipkem, který skvěle zasáhl, ale podruhé už byl Filipko krátký. Džuban klasickou zpětnou přihrávkou vybízel spoluhráče k zakončení, to se podařilo Volkovi, jenž propálil Filipka a vyrovnal na 1:1. Do konce utkání pak zbývalo stále dost času na to, aby Ústí strhlo vedení na svojí stranu, v početní převaze si už ale žádnou gólovku nevypracovalo. A jelikož se nic podstatného neudálo ani před brankou Nováka, remizovalo Slovácko s Ústí 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
vanGomm

Důležitý zápas o záchranu.Body z tohoto utkání mohom mít ke konci velkou cenu.Věřím,že to Slovácko doma zvládne 1.

Reagovat
smazaný uživatel

slovácko o záchranu? tam jsou úplně jiní adepti na sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Slováckooo

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
georgeo

to mělo být vítězství, Ústí bylo do vedoucí branky naprosto neškodné, jen nechápu proč Slovácko přestalo po vedení hrát aktivně

Reagovat
smazaný uživatel

už docházely síly to vypadalo, spíš jsme měli proměnit 3 tutovky, kdy jsme šli sami a tu hlavičku a bylo to

Reagovat
georgeo

přesně, hlavně Fujerik měl dát gola do šaten

Reagovat
georgeo

teď čtu ne teletextu, že Kuboše vyloučili omylem..tomu Matějkovi se ten zápas opravdu nepovedl (vyloučení a následná penalta Ústí bylo správné), taky mu to dal kotel pořádně sežrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele