30. kolo
15.05.2010 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - České Budějovice 2:0

Jablonec splnil úlohu favorita, když doma zdolal České Budějovice 2:0. K titulu to však nestačilo, a tak v tabulce skončí na druhém místě.

První poločas přinesl nezáživný fotbal a s ním i minimum šancí. Nejblíže ke gólu byli v osmé minutě domácí fotbalisté, kdy po Lafatově přihrávce trefil tyč Jarolím. Tvrdá dalekonosná střela českobudějovického Šímy nepřinesla ve 22. minutě branku. O dvě minuty se do šance dostal jablonecký Haurdič, který pořádně prověřil brankáře Kučeru, jenž s velkými obtížemi vyrazil míč nad břevno. Do konce poločasu se toho již moc zajímavého neodehrálo, a tak se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Pokud Jablonečtí chtěli nadále pomýšlet na titul, museli vstřelit v dalším dějství hry branku. A dlouho se nečekalo. Již ve 47. minutě překonal jihočeskou branku domácí Drsek, jenž poslal svůj tým do jednobrankového vedení. Tato branka Jablonec pozvedla a hnal se za dalšími šancemi. Ty však nedokázali proměnit Lafata a Jarolím, oba svými nebezpečnými ránami těsně minuli branku.

Na další gól si diváci na Střelnici museli počkat až do 66. minuty, kdy se po faulu na domácího Lafatu kopala penalta, tu sám proměnil. Jablonec tedy vedl 2:0. Pak se však domácí stáhli a hlídali si dvoubrankové vedení. Až v 78. minutě se vydali k ataku obrany hostů, kdy břevno trefil autor druhého gólu Lafata. Do konce zápasu se už nic podstatného neudálo, a tak nezbývá než konstatovat, že Jablonec porazil České Budějovice 2:0. To však na mistrovský titul nestačilo, protože Sparta, jež si udržela vedoucí pozici v tabulce, porazila Teplice.

Autor: David Křížka / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
vanGomm

1X.

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec vyhraje, buzerantská Sparta remizuje a BANÍK VYHRAJE a bude MISTR

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 ale nebude to stačit protože ta buzeranstka ostrava plichtí a sparta bude slavit

Reagovat
klokan.paul

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na vysoký skóre.Poctivej přístup Jablonce a rozsáhlá marodka už tak slabších Budějic=4:0 minimal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele