5. kolo
24.08.2009 17:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FC Brno 1:1

Moravské derby přineslo množství zajímavých šancí a především dva přesné zásahy. Domácí se zaslouženě dostali rychle do vedení, ve druhém poločase ale dvojice střídajících hráčů připravila vyrovnání. Brno tak přes první letošní inkasovaný gól neprohrálo.

Baník začal opravdu ofenzívně a Zeher se individuální akcí dostal až k brankové čáře, kde nebezpečně centroval a Bureš musel nadvakrát míč krotit. Jenže v další minutě nacentroval od pravé lajny Lukeš na zadní tyč a Lička střelou do protipohybu brankáře rozvlnil síť. Vůbec poprvé tak brněnský brankář musel v letošní sezóně se skloněnou hlavou pro míč.

Bezzubí Brňané nedokázali vůbec nic na pozornou obranu soupeře vymyslet a často se museli strachovat u vlastní branky. O produkci střel kolem Burešovy branky se staral především Zeher, který ve slibných pozicích zbytečně zvyšoval ráz na úkor míření. Ve 28. minutě se konečně projevili i hosté, ale Rabušic zbytečně svou střelu uspěchal a přestřelil.

Po půlhodině střílel ze šesti metrů Jílek, pohotová střela skončila metr vedle tyčky Bučkovy branky. Baník se ale rozhodně nijak nezatáhl do obrany a osm minut před koncem měl na kopačce pojišťovací gól Zeher, který se díky zasekávačce dostal do vápna a střelou ke vzdálenější tyči nechal vyniknout Bureše.

Na druhé straně zajímavě pálil Mareček, jehož tečovaná střela skončila pouze na boční síti. Minutu před koncem se pokusil o branku do šatny Řezník, ale dalekonosnou střelu vytěsnil Bureš. Baník tak v poločase uhájil zasloužené vedení.

Možná trochu překvapivě se po změně stran jevila i nadále aktivnější Ostrava. V sedmé minutě si na roh k malému vápnu naběhl Bolf a hlavičkou mířil chytře k zadní tyči, ale skvělý Bureš vytasil kvalitní zákrok. Dalmo si po deseti minutách od svého vstupu na hřiště naběhl na přímý kop, jeho prudká mířená hlavička branku domácích minula jen o decimetry. Hned poté musel vystřídat brankář Buček, který po jedné z předešlých srážek s Rabušicem hůře viděl na pravé oko.

Jako blesk z čistého nebe pak přišel vyrovnávací gól Brna. Na krátko rozehraný roh nacentroval Polách, Dalmo si opět naběhl na hlavičku a Baránek už míč nedokázal vytěsnit nad břevno. Zkušený Polách si asistenci připsal po zhruba čtyřech vteřinách po svém nástupu! A mohlo být ještě hůře, kdyby Rabušicovu přihrávku před odkrytou branku Poláchovi nezablokoval těžkým skluzem Neuwirth.

Technickou ranou zpoza vápna mířil jen kousek vedle pravé tyče Léo, na druhé straně byl ještě blíže svou hlavičkou Strnad, míč ale také branku netrefil. Brno si i díky stálé aktivitě udrželo určitě cennou remízu.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 (60. min. Došek)

Reagovat
smazaný uživatel

Brno na Baník umí

Reagovat
Lahvac-CZ

0:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Ale každopádně under 2.5

Reagovat
Devil

Obavam se,ze Zbrojovka poprve letos prohraje....

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by jsi nemel pravdu,ale bohuzel souhlasim.

Reagovat
vanGomm

Také si myslím,že Brno už začíná být "nařadě".

Reagovat
smazaný uživatel

Verim ze Banik doma body nenecha Brnu, tezke utkani, Banik vyhraje 3:1, Brno dostane rychle gol a znervozni

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

vyšlo :))

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Baník pičo FCB 2:0 chacharů 10 000

Reagovat
smazaný uživatel

Sicarius ty ses posral v kine kdo by na Bazalech ty goly daval chacharu tam bude vic jak 10 000

ale bohuzel budou koukat na skvelej vykon flinty 0 3

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Baník vyhraje 2:1 gola dá za Baník zeher a lukeš

Reagovat
milan78

hele nabídka, vezmu do auta 3 maníky co se podělí o benál, odjezd dle domluvy, chlast, cígo v autě povoleno

Reagovat
milan78

hele nabídka, vezmu do auta 3 maníky co se podělí o benál, odjezd dle domluvy, chlast, cígo v autě povoleno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele