17. kolo
22.02.2009 10:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Tescoma Zlín 1:1

Hned první utkání po zimní přestávce přineslo nečekané rozuzlení. Prakticky po celý zápas horší Viktorka totiž využila své poslední šance k vyrovnání. Zlín může litovat promarněných důležitých bodů, které si zejména za první poločas zasloužil.

Až překvapivě lehkonozí hosté si vypracovali i první šanci zápasu. Rýdel se nechal inspirovat Švancarovým gólem roku, přešel tři bránící hráče, aby ho nakonec skvěle vychytal Bartalský. Nepříjemná situace se odehrála po osmi minutách, kdy se faulující Stracený sám zranil a nuceně se tak stal prvním střídajícím hráčem. Hráč byl okamžitě převezen do nemocnice s podezřením na zlomená žebra. Ve 25. minutě přišla gólová šance domácích, kdy Straka udělal povedenou kličku brankáři a posílal míč do prázdné branky. Těžký terén však zapříčinil pomalejší pohyb míče a Kroča na poslední chvíli odkopával na roh. Po něm se k dobré střele dostal Koukal, nicméně natahující se Barának zasahovat nemusel.

Tvrdý fotbal nenechal na jediném hráči čistý dres a hra se tak hodně kouskovala. I když se v průběhu poločasu Žižkov stále více vyrovnával svému soupeři, šance si tvořili hosté. Ve 38. minutě se Bača ještě z gólu radovat nemohl. Při rychlém kontru se dostal před Bartalského, který vyběhl až na vápno a nemohl míč chytit, a tak musel před Bačou hasit situaci Pilař. Jenže o chvíli později už Pražané prohrávali. Na Šmahajův roh si u bližší tyče naskočil Kroča a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Rozjásal tak necelou dvacítku fanoušků, která "zaplnila" tribunu za domácí brankou.

Zlín bez větších problémů odrážel všemožné standardky domácích, přesto se Žižkov přeci jen někdy ke střele z druhé vlny dostal. Například v 54. minutě střílel velmi nebezpečně Kučera, míč nakonec proletěl jen těsně vedle pravé tyče Baránkovy branky. Po hodině hry se u lajny prosadil Čelůstka a centrem vybídl ke střele důrazného Baču, který v pádu mířil pár decimetrů vedle branky. Zlínskou posilu, Richarda Dostálka, často zrazovala rychlost. V 65. minutě vybojoval před vápnem balon a mohl uhánět na brankáře, místo toho ho Koukal i s přidržením předběhl a z následného přímého kopu už hosté nezahrozili.

Poslední dvacetiminutovka už moc šancí nepřinášela. Zlín bránil výborně, naopak u Žižkova byla viděna častá a zbytečná nepřesnost. Zápas nejspíše ovlivnila brzká ztráta domácího kapitána. Kučera rozhodně kvality Luďka Straceného nenahradil. Jenže pět vteřin před koncem nastaveného času přišla pro hosty neuvěřitelná smůla. Poslední zoufalý centr totiž dopadl přímo na hlavu Jiřího Saboua, který se tak stal hrdinou zápasu.

Autor: Josef Gvoždiak / fotbalzive.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viktorka vyhraje ,tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

kurva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele