26. kolo
02.05.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - Bohemians Praha 2:0

V předehrávce šestadvacátého kola Gambrinus ligy dokázal domácí Zlín vyválčit veledůležité tři body na pražských Bohemians. Ti tak nevyužili první ze svých "mečbolů", aby s definitivní platností odvrátili hrozbu sestupu.

Že se domácí jen tak nevzdají, naznačil už v páté minutě prvního poločasu Kroupa, jehož hlavička z vápna šla jen těsně mimo. Svěřence trenéra Mináře to však mrzet nemuselo. Už o minutu později rozjásal necelou třítisícovku domácích příznivců Čelůstka, který vyslal z dobrých třiceti metrů takové rekomando, že ho brankář Beláň nestihl ani podepsat.

Ofensivní představení Tescomy však pokračovalo. Trubila totiž utekl po levé straně, přihrál volnému Kroupovi, jenže ten se i ve druhé výraznější šanci neprosadil. Po necelé půlhodině hry se do prvního vážnějšího ohrožení domácí branky dostal Vošahlík, jenže ten zblízka netrefil.

V závěru úvodní atraktivní podívané si vzali slovo znovu Moravané, kteří šli hned ve dvou na branku hostí, ovšem Žůrek tentokrát s tvrdou střelou neuspěl.

Mimochodem, hádejte kdo se dostal do první příležitosti ve druhém poločase? Ano, byl to opět aktivní útočník domácích Žůrek, který se utrhl od svých obránců a svou křižnou ranou orazítkoval tyč. Ani to však neprobralo Pražany z letargie, a tak přišel spravedlivý trest. V pětapadesáté minutě odcentroval Čelůstka a posadil balón na hlavou Kroupy, který se tentokrát v další ložence nemýlil - 2:0.

Hosté poté otevřeli hru, protože pokud chtěli pomýšlet na zisk alespoň jednoho bodu, nic jiného jim nezbývalo. Jejich snaha byla dlouho marná, neboť se nemohli prosadit přes kvalitně hrající Tescomu, a když už se dostali do dobré příležitosti, tak jako Dobeš, svou příležitost kvalitně zazdili.

Autor: Filip Horký

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele