9. kolo
05.10.2008 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 3:1

Mladá Boleslav nadále prokazuje skvělou formu. Za posledních šest zápasů pětkrát vyhrála a jednou remizovala. Příbram sice poprvé venku skórovala, ale na vítězství z minulého kola nenavázala ani bodem.

Aktivním napadáním začali utkání domácí a po počátečních náznacích byl v první větší šanci Pecka. Na hranici penalty střílel z první mimo. Boleslav měla míč častěji na kopačkách, ale hosté si výtečně hlídali každého protihráče. Až po půl hodině hry našel Poláček centrem Procházku a ten míč hlavičkou tečoval do branky. Z Příbramských vyčníval především teprve šestnáctiletý Fantiš, k nadějné střele se však nedostal, a do šaten tak se zaslouženým vedením šla Boleslav.

O brzké vyrovnání po změně stran se mohl postarat právě mladíček Fantiš, když se dostal k hlavičce těsně před Millerem, ale mířil nad. Na druhé straně tvrdě z hranice vápna pálil Mendy a Michalík musel vyrážet na roh. I v další šanci figuroval boleslavský záložník, když rychlý brejk zakončoval centrem na volného Řezníčka, jeho pohotovou střelu reflexivně vyrazil příbramský brankář. Hůře už si vedl po hodině hry. To se Řezníček dostal ze střeleckého úhlu, jeho centr však obránci odvrátili pouze ke Kalinovi, který svou střelou donutil Michalíka k chybě. Hostující brankář totiž střelu vyrazil pouze nad sebe a míč skončil v síti.

Hosté však nesložili zbraně. V 77. minutě fauloval ve vápně Poláček Klasu a penaltu hravě proměnil jako správný kapitán, Daniel Huňa. Drama ale Boleslavští nedopustili. V 82. minutě vystřídal hříšníka Poláčka Kysela. Ten hned minutu na to přehodil Michalíka a od břevna se míč odrazil na brankovou čáru. Jako první se u poskakujícího balonu zjevil Luboš Pecka, který nemohl nedat. V závěru ještě vychytal dvě Huňovy nebezpečné hlavičky Miller. Na druhé straně vyslal Pecka Papadopulose do úniku, který si pohrál s Müllerem, ale nakonec trefil padajícího Michalíka.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bolka vyhraj 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

boleslav prejede novacka 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

Boleslav půjde aspoň na ten jeden den do čela ligy. Souhlasím s tipem 3 :0, Příbram góla nedá!

Reagovat
smazaný uživatel

Fantiš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele