16. kolo
12.12.2005 16:40 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

FK SIAD Most - Sparta Praha 0:3

Ve výsledkové i herní krizi zmítající se Sparta přicestovala k poslednímu utkání 16. kola na hřiště posledního celku tabulky, Mostu. Zálusk na tři body si pochopitelně dělali oba soupeři, pro Most by to znamenalo odlepení se ode dna tabulky, pro Spartu by byla další případná ztráta už doopravdy katastrofální.

V neprospěch pražského týmu hrál ale fakt, že v posledních šesti zápasech na hřištích soupeřů vždy prohrál. K radosti kouče Grigy ale Sparta dostala utkání velmi rychle pod svou kontrolu. Už v 11. minutě vstřelil gól Zelenka, který se prosadil po Jeslínkově centru z pravé strany.

Vzápětí přišly dvě velké šance na obou stranách. V 17. minutě nejprve po rohu Sparty vykopával z brankové čáry Škerle, v minutě 22. se pak vyznamenal gólman Blažek, který reflexivně zneškodnil Brzezinovu hlavičku po Čížkově centru.

V prvním poločase již další gól nepadl, a tak si fanoušci museli počkat na druhý poločas. V něm padly góly dva, k jejich smutku ale oba do sítě Mostu. Ten první přišel v 72. minutě - Hašek ve středu pole zachytil nepřesnou rozehrávku soupeře, přihrál Šimákovi, který míč dopravil až do pokutového území, naservíroval jej Matušovičovi a ten bez problémů poslal míč za záda brankáře Svobody - 0:2.

Třetí gól přišel až v nastaveném čase, kdy se do úniku netradičně dostala obranná dvojice Kadlec - Pospěch. Prvně jmenovaný zatáhl míč po levé straně až do šestnáctky, skvělou přihrávkou vybídl ke skórování do prázdné branky Pospěcha a ten nezaváhal.

"Je to pro nás důležitý výsledek, aspoň jsme udrželi kontakt se středem tabulky," řekl Gryga.

"Věci, které neovlivním, tak neřeším," pronesl suše trenér Bičovský, který bude v nejbližších dnech pravděpodobně odvolán. Jeho nástupcem by se měl stát Jozef Chovanec.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

Spartě nepomůžou ani posily ze zahraničí. V mostě zase prohraje a bude všem pro smích jako tomu je teď a doufám že to tak nadále zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

koštal opět zapracuje a pošle nějake kapřiky a 3 body jsou doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele