6. kolo
17.09.2005 14:25 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Sparta Praha 2:0

Spartě se v posledních vzájemných zápasech odehraných na hřišti Slovácka vůbec nedařilo a tak v sobotu odcestovala na jih Moravy s cílem přerušit tuto černou sérii. Útok na výhru ale oznámil i trenér Slovácka Molnár. Kouč Sparty Hřebík se musel obejít bez zraněných Sivoka a Slepičky, na poslední chvíli mu do marodky přibyl také záložník Zelenka kvůli střevním potížím. Do základní sestavy Slovácka se poprvé dostal Maďar nigerijského původu Sowunmi, který byl dříve na testech ve Slavii, ale neuspěl.

Diváci, kteří odpoledne přišli na stadion Slovácka, určitě nelitovali. Hrál se poměrně dobrý fotbal, ve kterém nebylo o šance nouze. Žádná šance se ale i díky dobrým výkonům obou gólmanů v prvním poločase neujala. O největší rozruch se tak postarala až poslední pětiminutovka první půle. Nejprve se domácí ve 42. minutě dožadovali penalty po souboji Sowunmiho s Lukášem, rozhodčí Jech ale pokutový kop neodpískal. V pokračující akci pak Ivana trefil břevno. V poslední minutě poločasu pak přišla zřejmě největší šance první půle - Sowunmi šel sám na branku a chtěl se pokusit gólmana Blažka přelobovat, jeho pokus mu ale vůbec nevyšel a míč se po jeho velmi nepřesném pokusu pomalu dokutálel za hrací plochu několik metrů od Blažkovy brány.

Druhý poločas začal pro domácí nejlépe jak mohl - gólem do sítě Sparty. Ivana se po individuální akci dostal na hranici šestnáctky soupeře a tvrdě vypálil, jeho ránu Blažek vyrazil před sebe, tam ale číhal výborně postavený Sowunmi a hlavičkou míč o zem dorazil do prázdné branky.

Prakticky okamžitě po rozehrání mohla Sparta vyrovnat, z bezprostřední blízkosti ale na Drobisze nevyzráli po Matušovičově centru postupně Došek s Kyselem. I po prvním gólu pokračoval svižný fotbal se šancemi na obou stranách, další důležitý moment se ale dostavil v 65. minutě, kdy ve vlastním pokutovém území zahrál rukou domácí obránce Šuškavčevič, penalta se však nepískala.

V závěru zápasu, kdy se očekávalo, že hosté dostanou Slovácko pod závěrečný tlak, se ale dostavil druhý gól v Blažkově bráně. Ordoš z pravé strany centroval, k míči se dostal Lička a vystřelil - jeho ránu ovšem Blažek vyrazil pouze před sebe a Malárovi nedělalo sebemenší problém dopravit míč za brankovou čáru. Pro Spartu tedy zůstává stadión Slovácka nadále zakletý a série špatných výsledků proti soupeři z jihu Moravy pokračuje.

"Vytvořili jsme si sice převahu, ale v prvním poločase jsme strašně málo stříleli. Snažili jsme se kombinovat, ale domácí obrana hrála velmi agresivně. Slovácko spoléhalo na rychlé protiútoky, které se nám v prvním poločase dařilo zastavovat," komentoval Hřebík.

"Byli jsme dobře připraveni na zápas takticky, všichni naši hráči ze sebe vydali maximum. Hráli jsme disciplinovaně a neotvírali jsme prostory soupeři. Proto byl první poločas méně zajímavý, neboť chyběl brankový efekt. Nepočítal jsem s tím, že se nám hned po přestávce podaří tak rychle dát branku. Zápas byl zajímavý, neboť jsme hrozili protiútoky. Sparta si nevytvořila drtivý tlak a akce řešil s přehledem brankář Drobisz," uvedl Molnár.

Autor: Jan Werner

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta hra Sparty je tragédie

Reagovat
HOST*

souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

to sem se pobavil. Hrebikovi preju dozivotni smlouvu a at sae dozije aspon 100. Jako Slavistovi se mi hra Sparty velice zamlouva

Reagovat
HOST*

Katastrofa hrůza Hřebík ven...

Reagovat
HOST*

Zkurvená SPARTA!!!Hrajou úplný hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele