26. kolo
09.05.2005 16:40 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FC Brno - Baník Ostrava 2:0

Konečně! Těžko hledat slova, kterými mohl brněnský fanoušek popsat domácí vítězství svého klubu. Klubu, který doma od 11. září minulého roku nedokázal žádného svého soupeře porazit. Nakonec se mu tuto tristní bilanci podařilo zlomit až proti, možná trochu překvapivě, o poháry bojující Ostravě. Po šesti domácích prohrách a třech remízách se tak domácí konečně mohli radovat, naopak Ostrava prohrála venku již potřetí v řadě, což je alarmující. Svůj jednoznačně nejlepší zápas za celou sezónu odehrál Petr Švancara, který byl po celou dobu nesmírně aktivní - v útoku nebezpečný a svým neustálým napadáním mařil soupeřovi rozehrávku už v počátku.

Začátek zápasu se ale nesl v opatrném tempu a oba soupeři chybovali. Zhruba po čtvrthodině oťukávání se začal hrát pohledný fotbal, ale bez šancí. Ta první gólová přišla ve 25. minutě, když Zelenka parádně vyslal do brejku Švancaru, který v nájezdu elegantně překonal gólmana Vaška. Brno se po vstřeleném gólu nevrhlo do obranné ulity, ale naopak. V 27. minutě mělo další vyloženou šanci, Schuster ale z blízka těsně překopl bránu. Příliš ho to ale mrzet nemuselo, o chvíli později, v 30. minutě už to bylo 2:0. Siegl centroval na Trousila a ten z levé strany hlavičkoval obloučkem až do vzdálenějšího rohu branky. Šance brňanů ale stále nebraly konce, v 35. minutě šel Švancara opět sám na Vaška, parádně ho obhodil a míč zapadl do sítě, jenže asistent sudího zapískal ofsajd, který nebyl, za což byl také potrestán stopem na dva zápasy. Do konce poločasu zahrozila i Ostrava, s několika nepříliš nebezpečnými střelami si ale Václavák bez problémů poradil. Dvě minuty před přestávkou byl střídán Cigánek kvůli lehkému otřesu mozku.

Do druhého poločasu pak kouč Jarabinský připravil další dvě změny, Žůrek nahradil Bystroně a gólmana Vaška nahradil v brance Raška. Hned v úvodu ale mohla Ostrava opět inkasovat, když Švancara z hranice šestnáctky mířil do pravé šibenice, vyznamenal se ale Raška. Další výrazné šance už druhý poločas nepřinesl, brněnští pečlivě bránili, napadali už ve středu pole a hosty do šancí nepouštěli. Ani sami už ale i přes několik příležitostí gól nedali.

"Vyvarovali jsme se hrubých chyb, po kterých jsme v předchozích zápasech dostávali rozhodující góly. Výhru venku, z Příbrami, bylo potřeba potvrdit tříbodovým ziskem doma. Se Slavií se to nepodařilo, ale měli jsme ještě jednu šanci. Potřebovali jsme se dostat na 27 bodů, protože si myslím, že třicet bodů bude stačit na záchranu," konstatoval Kotrba. "Na začátku měly šance oba týmy. Jako první proměnili domácí, a to rozhodlo. V prvním poločase se hrál ještě zajímavý fotbal, ve druhém to vypadalo, že oba týmy jsou s výsledkem spokojeny. Z naší strany mě to hodně mrzí," řekl Jarabinský.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele