základní skupiny - skupina A, 2. kolo
15.06.2016 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rumunsko neudrželo vedení a body si se Švýcarskem podělilo

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Rumunskem a Švýcarskem a oba celky tak mohou být víceméně spokojeni. Čtyři body by Švýcarům teoreticky měly stačit na postup, zatímco Rumuni budou potřebovat závěrečnou výhru nad Albánií. Rumuny poslal do vedení z pokutového kopu Stancu, ve druhém dějství však srovnal Mehmedi.

Rumunský trenér Anghel Iordanescu udělal oproti zápasu s Francií hned čtyři zásahy do sestavy, zatímco jeho protějšek Vladimir Petkovič ponechal stejnou jedenáctku, která vyběhla na trávník v zápase s Albánií.

Aktivněji začali reprezentanti helvétského kříže, Shaqiriho pokus ze třetí minuty byl jen lehkým pozdravem rumunskému brankáři. Stejně jako proti Albáncům se několikrát dostal do dobré šance Seferović, nicméně při první ráně střílel vedle, ve druhém pokusu zase selhal sám před Tatarusanuem. Aktivita Švýcarů přišla vniveč a když v 18.minutě zkušený Lichtsteiner zbytečně zatahal za dres jednoho z Rumunů, odpískal sudí pokutový kop. Boghdan Stancu si už roli úspěšného exekutora vyzkoušel v zápase s Francií a i tentokrát vzal vše na svá bedra a znovu byl úspěšný!

O okamžitou odpověď se pokoušel Schär, z dálky si však na Tatarusanua nepřišel. Rumuni sice přitvrdili muziku, ale rozhodně se nezatáhli. Prepelica s Chipciuem uviděli za ostřejší zákroky žluté karty, co je však podstatnější, prvně jmenovaný po dobré zasekávačce mířil na zadní tyč těsně vedle. Zakrátko měli Rumuni další velkou porci štěstí, když Sapunaru orazítkoval tyčku! Poslední výraznější moment prvního poločasu obstaral obránce Wolfsburgu Rodríguéz, jenž svůj přímý kop poslal jen do Tatarusanua.

Švýcaři potřebovali ve druhém dějství nutně zabrat, ale Rumuni začali lépe. Rozdílový druhý gól se jim však vstřelit nepodařilo a místo toho přišlo vyrovnání. Ve vápně se k odraženému balónu dostal Mehmedi a krásnou střelou překonal Tatarusanua. Dá se říci, že remíza vyhovovala oběma celkům, závěr zápasu však patřil aktivnějším Švýcarům. Hlavička Embola si cestu do branky neproklestila, stejně jako na druhé straně pumelenice Torjeho. Stav 1:1 se nakonec nezměnil, Švýcaři tak do tabulky získávají čtvrtý bod, zatímco Rumuni svůj první, nicméně do posledního zápasu s Albánií však mají pořád velkou šanci na postup.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (325)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele