základní skupiny - skupina D, 3. kolo
21.06.2016 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Česko podlehlo Turecku a s Eurem se loučí

Turecko do třetice dokázalo bodovat a po výhře nad Českou republikou stále může doufat v pokračování na evropském šampionátu. Naopak Česko se loučí s pouhým jedním bodem na kontě...

Český národní tým do utkání nevstoupil zle, v určitých momentech vysoko napadal rozehrávku soupeře a z toho pramenily chyby turecký hráčů. Jenomže potom chyboval Roman Hubník, když těžkou přihrávkou nepomohl Necidovi, načež ještě propadl v souboji u postranní čáry. Osmnáctiletý Emre Mor pak táhl rychlý brejk, v šestnáctce našel volného Buraka Yilmaze a ten zblízka nedal Čechovi šanci.

Družina Pavla Vrby však nic nezabalila a po chvilce ještě zvýšila svou aktivitu. Po čtvrthodině hry přišel rychle rozehraný roh na krátko v podání dua Krejčí - Dočkal, na nadýchaný centr si následně naskočil důrazný Tomáš Sivok a orazítkoval tyč. O chvíli později zase pro změnu Jaroslav Plašil krásně prostrčil míč na Pavla Kadeřábka, ten ovšem v nadějné pozici nevěděl, co udělat, přičemž střela na přední tyč nebyla tím nejlepším řešením a Babacan si s ní poradil.

Fotbalisté v červených dresech dnes přehrávali svého soupeře z Malé Asie ve vzduchu, po hlavičkované v šestnáctce nejprve zakončoval nad Tomáš Necid, o pár momentů později se útočník Bursasporu proměnil do role asistenta, na zadní tyči ale Kadeřábkovi chyběl krok, aby balón dokázal lépe umístit do prázdné branky. Před odchodem do kabin se ještě blýskl povedenou ránou ze střední vzdálenosti Jaroslav Plašil, Volkan Babacan se ovšem nenechal zaskočit.

Pavel Vrba poslal v úvodu druhého dějství na hřiště místo defenzivního záložníka Davida Pavelky Milana Škodu, tomu se ovšem podobný výkon jako proti Chorvatsku zopakovat nepovedlo. Češi sice více drželi míč na svých kopačkách, žádné velké příležitosti si ale nevypracovali a agilní Turci navíc hrozili z rychlých protiútoků. Jeden takový táhl mladičký Mor, divákům předvedl svou brilantní techniku, jenomže střela mu už tolik nevyšla.

V 59. minutě si Vrbova družina vypracovala zřejmě nejnadějněji vypadající příležitost. Bořek Dočkal vybojoval zdánlivě ztracený míč u brankové čáry, aby pak přihrál pod sebe zcela volnému Vladimíru Daridovi, jehož utaženou ránu jistě ukryl ve svých rukavicích Babacan. Turecká jednička si krátce nato bez problémů poradila i s pokusem Tomáše Necida.

Definitivní tečku za působením České republiky na mistrovství Evropy ve Francii udělal v 65. minutě Ozan Tufan, jemuž po přímém kopu Inana přiťukl balón Burak Yilmaz a sváteční kanonýr Tufan propálil vše, co mu stálo v cestě. Češi se již na odpor nezmohli a smířili se s tím, že na Euru končí. Navzdory těžké skupině musí být jejich výkony na šampionátu hodnoceny negativně, zklamání a slzy v očích byly k vidění v očích fanoušků i samotných hráčů.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2385)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele