Souhrn kvalifikace o postup na ME 2020 - neděle 24.3.

24.03.2019, 16:55, aktualizováno 24.03.2019, 22:40
Komentáře a souhrny
Německo v Nizozemsku prohospodařilo dvoubrankové vedení, přesto nakonec získalo cenné tři body. Rusko nemělo problémy v Kazachstánu, Slovensko naopak jede s prázdnou z Walesu. Belgie podle očekávání triumfovala na Kypru, Chorvatsko padlo v Maďarsku...
Skupina C

Nizozemsko - Německo 2:3

24.03.2019 20:45

Góly: 48. Matthijs de Ligt, 63. Memphis Depay - 15. Leroy Sané, 34. Serge Gnabry, 90. Nico Schulz

Duel dvou favoritů na postup ze skupiny C mezi Nizozemskem a Německem dostálo už tak vysokým předzápasovým očekáváním se vším všudy. Zatímco v nedávné Lize národů si Oranjes na soupeře vyšlápli, tentokráte se před Němci museli sklonit, přestože po výtečném výkonu v druhé půli zvládli smazat dvoubrankové manko. Hosté totiž předvedli mimořádnou efektivitu a díky trefě Schulze v 90. minutě zvítězili 3:2.

Joachim Löw vsadil na sestavu bez typického útočníka, zato s dvojicí rychlíků Gnabryho se Saném, kteří neustálým vířivým pohybem vepředu zastali roli na hrotu příkladně po celý poločas. Němci na soupeře vlétli od úvodních minut, a právě Gnabry měl po přihrávce Saného brzy průlom skóre na kopačce, ovšem jeho tvrdou ránu dokázal Jasper Cillessen vyrazit.

Když už se s přibývajícími minutami Nizozemci zdánlivě dostali z nejhoršího a hra se začala vyrovnávat, připsali si hosté první trefu večera. Hlavním strůjcem gólové akce byl Nico Schulz, jenž na levé straně pláchnul Dumfriesovi a ostrým přízemním centrem našel na přední tyči Leroye Saného. Křídelník Manchesteru City využil De Ligtova podklouznutí, umně si míč zpracoval a bez váhání propálil Cillessena.

Nizozemská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, jenže na rozdíl od Německa si domácí v zakončení nepočínali tak efektivně. Dvakrát se v rychlém sledu za sebou objevil v obrovské šanci Ryan Babel, jemuž pokaždé excelentně asistoval Quincy Promes, avšak v obou případech forvard Fulhamu napálil pouze střed brány s připraveným Manuelem Neuerem.

Sotva pár minut nato mrzely Oranjes neproměněné tutovky dvojnásob. Neúnavný Serge Gnabry převzal na levé straně dlouhý nákop Rüdigera, posunul si míč do středu a fantastickou ranou z hranice šestnáctky trefil přesně horní růžek branky mimo dosah bezmocného Cillessena. Druhý gól již s nizozemským sebevědomím zamával o poznání více a do přestávky mohli uvolnění Němci svůj náskok ještě navýšit, když po dalším parádním centru Schulze prověřil Cillessena Timo Kehrer.

Nizozemský kouč Ronald Koeman na nic nečekal, bezprostředně po změně stran nahradil smolaře zápasu Babela za Bergwijna a pořádně své svěřence v kabině namotivoval, neboť úvod první půle patřil jednoznačně domácím. Výrazný nátlak navíc přinesl ovoce již po třech minutách, kdy Memphis Depay krouceným centrem do ohně našel zátylek Matthijse De Ligta, jenž v obtížné pozici zvládl míč umístit takřka ideálně k tyči.

Brzké snížení domácí ještě více povzbudilo a na přelomu hodiny hry se za svou neutuchající aktivitu dočkali i vyrovnání. Jak už bývá v Koemanově éře u Oranjes dobrým zvykem, prosadil se Memphis Depay. Křídelník Lyonu, jenž v minulém zápase s Běloruskem zaznamenal dva góly a dvě asistence, se po černé práci Wijnalduma v hloubi šestnáctky procpal ke střele a Manuel Neuer se k jeho přízemní ráně na přední tyč natahoval marně.

Veškerá dobrá práce Němců z první půle tak během necelých dvaceti minut přišla vniveč a začínalo se zase od znova. Zakřiknutým hostům však budiž ke cti, že v závěrečné desetiminutovce dokázali znovu zabrat a dramaticky zápas znovu strhnout na svou stranu. Pokusy Kroose s Gnabrym ještě postrádaly razanci či přesnost, ovšem v devadesáté minutě po špičkové spolupráci střídajících Gündogana s Reusem se ve vyložené pozici ocitl Nico Schulz a svůj povedený výkon korunoval vítězným zásahem na 3:2.

Více informací k zápasu

Severní Irsko - Bělorusko 2:1

24.03.2019 20:45

Góly: 30. Jonny Evans, 87. Josh Magennis - 33. Ihar Stasevič

Severní Irsko navázalo na tři dny staré vítězství s Estonskem (2:0) a tentokráte před vlastními fanoušky zdolalo Bělorusko nejtěsnějším poměrem 2:1. Na třech bodech se však pořádně nadřelo, neboť rozdílovou trefu vsítilo až tři minuty před koncem základní hrací doby. Díky tomu se dostalo do čela skupiny C se šesti body, naopak Bělorusům po hladké porážce v Nizozemsku (0:4) výrazně klesla naděje na hlavní turnaj ME v roce 2020.

Domácí byli mírně aktivnějším celkem a vytvořili si i více střeleckých pokusů, ovšem hosté z východní Evropy se statečně drželi a alespoň k remíze rozhodně neměli daleko. První větší příležitost se zrodila přesně po odehrané půlhodině a hned skončila vedoucím gólem svěřenců trenéra Michaela O'Neilla. Postaral se o ní zkušený jednatřicetiletý obránce anglického Leicesteru City Jonny Evans po centru z pravého křídla.

U přední tyče prodlužoval míč za sebe Davies a nabíhající Evans si věděl rady, zcela osamocen zakončoval z osmi metrů hlavou přesně k protější tyči a gólman Klimovič se natahoval marně. Bělorusové se však okamžitě vrátili do hry o vítězství, ve 33. minutě vyrovnal Ihar Stasevič. Již třiatřicetiletý záložník Borisova obdržel nahrávku na levé křídlo od Hleba, kličkou si navedl balón blíže do středu hrací plochy a poté napřáhl z dvaceti metrů.

Jeho tvrdou ránu nešťastně tečoval blokující McGinn a míč obloučkem zapadl ke vzdálenější konstrukci, brankář Peacock-Farrell nedokázal včas zareagovat na změnu směru. Domácí si mohli vzít zpět ztracené vedení za další čtyři minuty, jenomže po autovém vhazování Dallase a razantním voleji Savilleho zasahoval reflexivně nohou připravený Klimovič. Po změně stran sledovali diváci ve Windsor Parku nesmírně zajímavý průběh.

S přibývajícím časem to vypadalo, že se výsledek již měnit nebude a hosté si tak domů odvezou cenný nerozhodný výsledek, nicméně v 87. minutě převrhl misky vah na stranu Severního Irska Josh Magennis. Útočník druholigového anglického Boltonu využil parádní přízemní kombinace svých spoluhráčů a finální nahrávky z první od McNaira, poté usměrnil balón jemnou tečí doprostřed branky kolem naprosto bezmocného Klimoviče.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Severní Irsko22004:16
2.Nizozemsko21016:33
3.Německo11003:23
4.Estonsko10010:20
5.Bělorusko20021:60
Skupina E

Maďarsko - Chorvatsko 2:1

24.03.2019 18:00

Góly: 34. Ádám Szalai, 76. Máté Pátkai - 13. Ante Rebić

Maďarsko je na nohou! V Budapešti se bude dlouho slavit, protože domácí hrdinové dokázali otočit skóre a porazili velkého favorita. Chorvatsko se v poslední době neprezentuje moc dobrými výkony a v závěru dostalo smrtící branku na 2:1 pro domácí.

Chorvatsko jelo do Budapešti v roli vicemistra posledního mistrovství světa a tudíž jako velký favorit. V poslední době se mu ale moc nedaří, což nedávno potvrdila také hodně těsná výhra nad Ázerbájdžánem. V Maďarsku se na trávník dostali Modrić, Lovren, Rebić nebo Kramarić s Brozovićem. Domácí hodně spoléhali na Szalaie s Dzsudzsákem.

Hned v úvodu utkání to po levém křídle zkoušel hostující kapitán Modrić, jehož ale zastavil perfektním obranným skluzem Nagy. Z velké vzdálenosti to zkoušel Perišić, jehož táhlá rána však směřovala jen přímo doprostřed branky. Ve 13. minutě se ale Chorvati přeci jen dočkali vedení. Modrić našel ve vápně Kramariće, který v pádu posunul míč vedle na Anteho Rebiće. Zkušený útočník už byl v podstatě sám před Gulácsim a skóroval - 1:0.

Chorvatsko bylo od té doby daleko aktivnějším týmem a domácí moc nevěděli, jak udržet míč pod kontrolou. Možná o to překvapivější byla minuta 34., v níž domácí srovnali. Szalai rozjel akci posunutím míče na stranu, odkud mu jej vrátil Dzsudzsák přímo do vápna. Ádám Szalai pak už jen z úhlu prostřelil brankáře Kaliniće a slavil.

První poločas už se jen dohrál a to bez větších šancí na obou stranách. Po změně stran hosté kopali rohový kop a míč se na hranu vápnu odrazil k Rakitićovi. Zkušený záložník jej bez přípravy vracel do ohně, jenže přestřelil celou bránu o pár metrů. O hodně aktivního Dzsudzsáka se pořád starala obrana Chorvatska, ale šikovný ofenzivní hračička si často věděl rady.

Jeho další rána ze střední vzdálenosti Kaliniće z klidu nevyvedla. Chorvatsko bylo určitě fotbalovější a Modrićova krásná patička na Rebiće měla určitě oči. Jenže Rebić pálil z dobré šance nad. Spolupráce mezi Modrićem a Rakitićem také ke gólu nevedla, protože barcelonský špílmachr ztroskotal na výborném zákroku Williho Orbana. O chvíli později vypálil Orban velmi pohotově, leč mířil vedle.

V 76. minutě už to ale domácím vyšlo a na tribunách v Budapešti se strhla obrovská vlna nadšení. Dzsudzsák rozehrál rohový kop naprosto skvěle a přímo na hlavu Mátého Pátkaie. Zkušený záložník hrající v domovské MOL Vidi sice nejprve mířil jen do břevna, ale míč se k němu vrátil. Podruhé už se Pátkai nemýlil a brankář Lovre Kalinić musel lovit míč ze sítě! Skóre už se neměnilo ani po akci Kálmára, který se ve velké šanci nedokázal prosadit.

Více informací k zápasu

Wales - Slovensko 1:0

24.03.2019 15:00

Góly: 5. Daniel James

Wales doma znovu dokázal porazit Slovensko brzkou brankou Daniela Jamese 1:0 a na úvod skupiny E získává důležité a hlavně ceněné tři body. Slováci měli zejména ve druhém poločase velké šance na vyrovnání, ale Hennessey v brance Walesu zůstal nepřekonán. Pro Hapalův výběr je porážka s přímým konkurentem na postup komplikací.

Reprezentace Slovenska se po úspěšném vstupu do kvalifikace proti Maďarsku (2:0) vydala na Britské ostrovy do Walesu, na který nemá dobré vzpomínky. Draci porazili Slováky už na mistrovství Evropy 2016 ve Francii a i tentokrát si na středoevropskou zemi věřili. Ryan Giggs se mohl spolehnout i na hvězdného Garetha Bala, který v zahajovací sestavě nechyběl.

V Cardiffu panovala dobrá atmosféra a domácí publikum hnalo Wales kupředu. Už v 5. minutě vyrobil před vlastní šestnáctkou velkou chybu Pekarík a dravý Daniel James to okamžitě střelou nechytatelně k tyči potrestal. Domácí byli i nadále aktivnější a ve 22. minutě otřel svojí střelou boční síť David Brooks. Hosté následně vyrovnali hru, ale gólmana Hennesseyho zaměstnat v prvním poločase nedokázali. Naopak, nebezpečnější byli znovu Welšané, ale Brooks ani na druhý pokus branku netrefil.

Před Dúbravkou bylo živěji a jestli chtěli Slováci s výsledkem něco udělat, museli ve druhém dějství nutně přidat. V 55. minutě se po Makově pěkné kolmici zjevil před Hennesseym Rusnák, ale oporu Welšanů zblízka nepřekonal.

Čtvrthodinu před koncem si muselo Slovensko hodně oddechnout, Harry Wilson totiž práskl do balónu a zasáhnout musel Dúbravka. O několik minut později měli Slováci obrovskou šanci na vyrovnání, po centru Rusnáka hlavičkoval z malého vápna Ďuriš a Hennessey vyrazil! K dorážce se ještě mohl dostat Hancko, ale balón vůbec netrefil. Slovensku se čas rychle krátil a Wales se v závěru rozhodl těsný náskok za každou cenu ubránit. Vyrovnání nepřineslo ani pětiminutové nastavení, takže Slováci odjíždějí z Cardiffu s nepořízenou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slovensko21012:13
2.Wales11001:03
3.Chorvatsko21013:33
4.Maďarsko21012:33
5.Ázerbájdžán10011:20
Skupina G

Polsko - Lotyšsko 2:0

24.03.2019 20:45

Góly: 76. Robert Lewandowski, 84. Kamil Glik

Trvalo to dlouho, ale nakonec se Poláci dočkali gólů a nakonec i vítězství nad Lotyšskem. Po hodně vlažném úvodu se orli poprvé prosadili až čtvrthodinu před koncem a do konce zápasu přidali ještě jeden zápas. Polsko tak zůstává po dvou duelech stoprocentní, vlci naopak zůstávají na dně tabulky bez bodu.

Do sestavy domácích se po čtvrteční výhře v Rakousku nově dostali obránci Pazdan s Recou a útočník Piatek, jenž jako střídající hráč duel ve Vídni rozhodl. Do brány Lotyšů se postavil Steinbors, který již před třemi dny v Severní Makedonii střídal svého kolegu Vaninse. Defenzívu vyztužil levý bek Lazians, zálohu posílil Janis Ikaunieks a do útoku se postavilo duo Gutkovskis a Savalnieks.

Jako první zahrozili překvapivě hosté, když se Gutkovskis ve druhé minutě s míčem vůbec nerozpakoval a z úctyhodné vzdálenosti donutil brankáře Orlů Szczesneho k zákroku. O dvě minuty později zahrozil Rakels z přímého kopu a jen o fous minul pravou tyč polské svatyně. Domácí se po prospaném úvodu rozjížděli pozvolna a až v osmnácté minutě poprvé zahrozili, když Lewandowski střelou zpoza pokutového území těsně minul.

Útočník mnichovského Bayernu měl další velkou příležitost o pět minut později, kdy jej dlouhým nákopem našel Krychowiak, avšak polského ostrostřelce včasným výběhem vychytal Steinbors. Orli postupně přidávali pod kotel a ve 35. minutě se Lewandowski dostal k centru od Kedziory a střelou z úhlu orazítkoval levou tyč Steinborsovy svatyně. Zvýšená aktivita tak do přestávky k prvnímu gólu v lotyšské síti nevedla.

Po změně stran se jako první ukázal Steinbors, když důležitým zákrokem kryl ránu levého záložníka domácích Grosického. Za další čtyři minuty poslal Zielinski míč do šestnáctky z přímého kopu, na který si naskočil Piatek a Steinbors dalším výborným zásahem uchránil vlky od pohromy. V 58. minutě zničehonic zahrozili Lotyši. Karašausks se z levé strany řitil na Szczesneho, ovšem v rozhodujícím momentu jej zblokovali obránci Polska a tečovaná střela hostujícího fotbalisty skončila v zámezí. Po následném rohovém kopu musel gólman orlů likvidovat hlavičku Rakelse.

Po hodině hry nacentroval Krychowiak na hlavu Grosického, jehož se štěstím vychytal opět skvělý Steinbors. V 64. minutě poslal Lewandowski kolmici na Piateka, jenž obešel Steinborse, ovšem z úhlu poslal kulatý nesmysl jen do boční sítě. Za dalších sedm minut zahrozil na druhé straně střídající Uldrikis, který těsně minul tyč.

Vysněné branky se Poláci dočkali v 76. minutě. Přetažený centr z pravé strany doputoval nalevo k Recovi, který se uvolnil a našel hlavu Lewandowskhéo, jenž zblízka konečně překonal Steinborse. O osm minut později zahodil obrovskou šanci střídající Frankowski, jehož před odkrytou svatyní našel Lewandowski, avšak trefil jen dobře postaveného Steinborse. Z následného rohového kopu však našel Blaszczykowski Glika, který hlavou přidal druhou a poslední branku orlů.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Severní Makedonie 1:1

24.03.2019 20:45

Góly: 34. Miha Zajc - 47. Enis Bardhi

Před nedělním duelem se Severní Makedonií skončily čtyři předešlé soutěžní zápasy slovinského národního týmu shodně výsledkem 1:1 a nic se na tom nezměnilo ani na pátý pokus. Domácí sice šli do poločasového vedení zásluhou trefy Zajce, jenže krátce po změně stran srovnal Enis Bardhi a další změna skóre se již v Lublani nekonala.

Z dělby bodů mohou být spokojenější Makedonci, kteří s jednou výhrou a remízou drží krok s rovněž čtyřbodovým Izraelem na druhém místě za doposud stoprocentním Polskem, s nímž svěřenci Igora Angelovského poměří síly v příští reprezentační přestávce na začátku června. To Slovinsko jen protáhlo stávající sérii bez vítězství v soutěžním zápase, která se i kvůli zpackanému vystoupení v Lize národů táhne již od roku 2017, a s dvěma body již zaostává za postupovými příčkami.

Již začátek utkání naznačil, že oba celky cítí šanci na vítězství v honbě za postupem na mistrovství Evropy, což odráželo značné jiskření na trávníku a z toho vyplývajících pět žlutých karet během úvodních dvaceti minut. Lépe si zprvu vedli domácí, jež mohl už v sedmé minutě poslat do vedení Šporar, ovšem slovinský forvard v samostatném úniku nedokázal vyzrát na brankáře Dimitrievského.

Po půlhodině hry se už ale Slovinci dočkali. Povedená akce středem pole vyústila ve Šporarův centr na zadní tyč, kde číhal Miha Zajc a zabořil míč hlavou nekompromisně do sítě. Pak se ke slovu dostali i hosté, jenže Panděv ve slibné pozici zamířil příliš vysoko a na samém sklonku poločasu si úplně stejně počínal i Bardhi, jehož výtečnou kolmicí vybídl k zakončení Elmas.

Záložník španělského Levante ovšem své selhání napravil sotva dvě minuty po změně stran, když k němu propadl tečovaný střílený centr Alioskiho, a tentokráte již Bardhi zachoval chladnou hlavu a tvrdou ranou na přední tyč nedal Janu Oblakovi sebemenší šanci zasáhnout. Makedonská radost však mohla mít velmi krátkého trvání, neboť v 55. minutě Slovinci po dalším rychlém kontru dokázali překonat vyběhnuvšího Dimitrievského a od opětovného zisku vedení je připravil jen obětavý blok bránícího Bejtulaie.

S přibývajícími minutami se slovinský tlak stupňoval a závěrečná desetiminutovka se odehrávala především na makedonské obranné polovině, ovšem hosté v zataženém bloku zvládali soupeře držet na uzdě a žádnou další velkou šanci již nepřipustili.

Více informací k zápasu

Izrael - Rakousko 4:2

24.03.2019 18:00

Góly: 34. Eran Zahavi, 44. Eran Zahavi, 55. Eran Zahavi, 66. Munas Dabbur - 8. Marko Arnautović, 75. Marko Arnautović

Rakousko musí hodnotit svůj vstup do běžného kvalifikačního cyklu na EURO 2020 opravdu hodně negativně. Nejenže před pár dny na úvod prohrálo s největším favoritem na postup z Polska, dokonce teď nestačilo venku ani na Izrael. Ten svému soupeři nasázel hned čtyři branky a uzmul po nevalné plichtě se Slovinskem velmi cenné tři body.

K rakouským ostrostřelcům už dlouhodobě patří Marko Arnautovič, jemuž se podařilo v Haifě skórovat hned dvakrát, ani jeho přesné zásahy však k úspěchu nevedly. Zcela ho totiž předčil domácí záložník Eran Zahavi, který si na své konto připsal hattrick, a výhru domácích nakonec pečetil Munas Dabbur, hlavní kanonýr rakouského Salcburku.

Ačkoli domácího forvarda běžně zaměstnává klub ze země, proti níž aktuálně nastoupil, jeho čtvrtý gól Izraele znamenal zřejmě definitivní zlomení odporu Rakouska. V 66. minutě mu přihrál do dobré pozice největší hvězda celého střetnutí Zahavi, a ačkoli gólman Lindner si s jeho prvotní střelou poradil, na dorážku svého soupeře už prostě nedosáhl.

Tříbrankové manko se Rakušanům, kteří po dvou odehraných kolech nemají na svém kontě trestuhodně jediný bod, nepodařilo ve zbývajícím čase dohnat. Snížit a upravit konečné skóre se podařilo jen čtvrthodinu před koncem Arnautovičovi, který hlavou doklepl míč za záda brankáře Harushe, jinak hosté na hrací ploše v podstatě tahali za kratší konec.

Přitom to byli právě svěřenci trenéra Franca Fody, jež se v 8. minutě ujali průběžného vedení. Izraelská obrana chybně vytvořila díru ve vlastní šestnáctce, Zulj tak svou přihrávkou našel Arnautoviče, a ten sám před Harushem snadno zacílil. Pak ovšem na řadu přišly slavné momenty Zahaviho, který se najednou stal nejlepším šutérem celé kvalifikace.

Ten mimochodem už svým gólem zachraňoval aspoň remízu se Slovinskem, tentokráte svůj výkon ovšem ještě více vygradoval. A udělal tak velkou radost svému šéfovi na lavičce Andimu Herzogovi, jenž měl jakožto rakouský rodák o motivaci postaráno. Jeho tým především díky Zahavimu zahájil tuto kvalifikaci se čtyřmi získanými body.

Nejprve se Zahavi trefil ve 34. minutě, vyrovnat se mu podařilo zásluhou Dasaova centru, který hlavou usměrnil do sítě, následně v závěru první půle zase skóroval svou hlavičkou, jelikož si vyhlédl pas ze standardky od Natcha, a v 55. minutě dovršil své představení ještě jedním gólem, neboť na jeho levačku Lindner po přihrávce Dasay nedosáhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Polsko22003:06
2.Izrael21105:34
3.Severní Makedonie21104:24
4.Slovinsko20202:22
5.Rakousko20022:50
6.Lotyšsko20021:50
Skupina I

Kypr - Belgie 0:2

24.03.2019 20:45

Góly: 10. Eden Hazard, 18. Michy Batshuayi

Belgičané po Rusku zvládli i zápas na Kypru a dostali se do čela skupiny. Utkání se rozhodovalo již v první půli, kdy hosté dvakrát udeřili. Domácí si také vypracovali několik šancí, avšak na rozdíl od soupeře nedokázali skórovat.

V brance modrobílých dostal tentokrát přednost před Panayjem gólman Pardo. V obraně nastoupil nově od začátku Merkis, který též navlékl kapitánskou pásku, vedle něj působil na stoperu Dossa Júnior. V záložní řadě dostal šanci Margaca s Artymatasem a v útoku operoval vedle Efrema Antoniou. V sestavě hostů dostal Vermaelen přednost před Boyatou, jinak nastoupili Rudí ďáblové ve stejném složení jako ve čtvrtek proti Rusku.

Kypřané chtěli favorita zaskočit hned po úvodním hvizdu, avšak Antoniou z velké vzdálenosti netrefil bránu soupeře. Belgie si na první velkou šanci počkala až do desáté minuty a hned se radovali z branky. Batshuayi si zpracoval dlouhý nákop, míč posunul na Hazarda, jenž střelou ke vzdálenější tyčí poslal hosty do vedení. Za dalších osm minut bylo domácím ještě hůř, jelikož obrana modrobílých nezachytila rychlou rozehrávku Rudých ďáblů, po které Batshuayi obešel Parda a bez potíží přidal druhý gól svého týmu.

Po klidnější pasáži se ve 34. minutě odhodlal ke střele Aldeweireld, ovšem Pardo neměl s jeho pokusem velké potíže. Brankář Kypru musel zasahovat i za další dvě minuty proti pokusu Batshuayie. Domácí se po delší odmlce osmělili v 38. minutě, kdy Papoulis pálil pod břevno a donutil gólmana Rudých ďáblů Courtoise k zákroku. V závěru první půle usiloval o třetí gól Belgie Metens, jenže střelou zpoza pokutového území na Parda nevyzrál.

Tři minuty po změně stran zkusil štěstí Castagne, tentokrát ovšem Pardo ani nemusel zasahovat. O pět minut později si podobně vedl Tielemas, jehož střela však přece jen měla blíže k úspěchu. Alespoň prostor mezi třemi tyčemi se v 67. minutě povedlo trefit Batshuayiovi, Pardo však v poklidu míč zkrotil. Za pár okamžiků se osmělili i Kypřané, konkrétně Papoulis, jenž ale pálil velice nepřesně.

Závěr utkání se víceméně již jen dohrával. V 78. minutě si Pardo poradil s pokusem Carrasca, o pět minut později střílel nepřesně Kypřan Kousoulos. Domácí mohli naději na dobrý výsledek vykřesat v 88. minutě, kdy Špoljarić z přímého kopu našel hlavu Laifise, jenž v dobré pozici jen těsně přestřelil. Belgičané si tak po nudné druhé půli dokráčeli k zisku tří bodů.

Více informací k zápasu

San Marino - Skotsko 0:2

24.03.2019 18:00

Góly: 4. Kenny McLean, 74. Johnny Russell

V San Marinu se žádné překvapení nekonalo, protože všechny tři body berou Skotové. Těm se povedly oba poločasy, ve kterých nasázeli dvě branky McLean a Russell. Skotové tak odčinili pokažený první duel a mají důležité tři body.

Skotsko mělo co napravovat, protože první duel skupinových bojů naprosto nezvládlo a prohrálo s Kazachstánem 3:0. Dnes muselo bezpodmínečně bodovat, o což se snažilo prakticky od první minuty. Chuť Skotů vyhrát byla jasně vidět a jejich hra byla hodně dominantní. Velmi jim pomohl také snový start, protože už ve 4. minutě šli do vedení. Fraser poslal centr z levé strany na úplně volného Kennyho McLeana, který hlavou překonal brankáře Benedettiniho!

Skotům se od té doby hodně ulevilo a v klidu se mohli soustředit na udržování výsledku. Stuart Armstrong se dostal do obrovské šance a brankář Benedettini musel likvidovat nejen jeho první ránu a rovněž jeho dorážku! S oběma střelami si i s pomocí tyče poradil a míč vyrazil. Další pokus Skotů měl na svědomí Fraser, který ze standardní situace pálil těsně nad.

I San Marino mělo svou velkou šanci. Po třiceti minutách Berardi vymyslel skvělou průnikovou přihrávku na Hirsche, který oběhl brankáře Baina a pak pálil pouze do boční sítě. Johnny Russell byl pár metrů před vápnem podražen Simoncinim. O provedení slibného přímého kopu se postaral sám faulovaný, jenže trefil jenom zeď.

Deset minut po změně stran se domácí Filippo Berardi dostal s míčem až do vápna, kde se snažil získat pokutový kop. To se mu ale nepovedlo. Další Berardiho pokus musel likvidovat až Bain, který skvěle zasáhl!

Patnáct minut před koncem se Skotsko konečně dočkalo druhé branky. Po rychlém kontru Forrestovu přihrávku další ze Skotů chytře pustil za sebe k Johnnymu Russellovi. Ten si míč zpracoval a bezmocného brankáře i s jeho dvěma obránci v pohodě překonal. V samém závěru se o další gól pokusil McNulty, jenže mířil mimo.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Rusko 0:4

24.03.2019 15:00

Góly: 19. Denis Čeryšev, 45+2. Denis Čeryšev, 52. Artjom Dzjuba, 62. Abzal Bejsebekov (vl.)

Kazachstán na čtvrteční senzaci proti Skotsku nenavázal a doma tentokrát jasně prohrál s Ruskem. Sborná udeřila už v prvním poločase dvakrát, aby po změně stran přidala další dva góly a celkově zvítězila drtivě 4:0. Hvězdou zápasu se stal se dvěma góly a jednou asistencí záložník španělské Valencie CF Denis Čeryšev.

Rusové zlomili odpor soupeře už v 19. minutě, po dlouhém centru napříč vápnem se střelou z první prosadil Denis Čeryšev. Za chvíli si zkoušel vymodlit pokutový kop Achmetov, ale sudí Vinčić se rozhodl nepískat. Kazachstán se po pomalejším rozjezdu začínal dostávat do tempa a prakticky po půlhodině hry převzal iniciativu, nicméně brankář Guilherme žádnou větší práci neměl. V nastaveném čase předvedla sborná ofenzivní výpad a Dzjubův nízký centr sklepl do branky znovu Denis Čeryšev. Hosté si nesli do druhého poločasu pohodlný dvoubrankový náskok, který po změně stran ještě navýšili.

V 52. minutě přišla opět před branku přesná přihrávka a nehlídaný Arťom Dzjuba rozhodl. Kazaši rezignovali, po hodině hry už vedla sborná 4:0, poté co nešťastně tečoval balón do sítě Abzal Bejsebekov. Rusům ani čtyřbrankové vedení nestačilo, ale od pátého gólu záchránila Kazachstán hostující laxnost v zakončení. Minutu před koncem byl úplně sám před Nepohodovem Ignatěv, domácího brankáře trestuhodně nepřekonal, ale Rusko to nemuselo mrzet, z Kazachstánu si i tak veze suverénní vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie22005:16
2.Kypr21015:23
3.Rusko21015:33
4.Kazachstán21013:43
5.Skotsko21012:33
6.San Marino20020:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
Coutinho10

pro Giggse a cely Wales hodne dulezity 3 body, ale je potreba uznat, ze Slovensko po tom slabym zacatku se pak zvedlo a v zaveru si celkem rikali alespon o bod, ale jinak dobry zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Giggs to zvladl i pomerne dobre takticky. Kdyz je v II. pulce Slovaci vylozene prekombinovavali tak stahnul uz nepotrebnyho Brookse. Vubec Giggs dobre stridal..A naopak Hapal tam mel asi dat Stocha driv. Zapas dobrej,ale Welsani vyhrali asi zaslouzene (ikdyz ta tutovka Slovaku na konci )

Reagovat
Coutinho10

j to jsem se musel smat + ten komentar, kdyz ten mic netrefil , ale nakonec je dobre, ze to takto dopadlo s ohledem na vysledek Madaru, protoze ted maji 4 tymy 3 body, takze to muze byt hodne vyrovnana a zajimava skupina

Reagovat
smazaný uživatel

ti Madari vyhrali jako sem se na to chtel divat v bedne ale na Sportu 1 nebo 2 davali radeji San Marino tahle skupina je uplne super co do slozeni a ted kdyz ztratili i Chorvati tak to bude jeste lepsi

Reagovat
Coutinho10

j ja byl taky trochu zklamany, ze to neni v tv a nejdriv jsem nesledoval nic, ale kdyz jsem videl polocasove vysledky, tak jsem si na 2. polocas nasel stream a jsem za to rad, protoze to byl dobry zapas s dobrou koncovkou

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ja to chtel videt kvuli Madarum

Reagovat
lampas

Šafranka tam měl dát taky dřív.

Reagovat
JackDaniels.

Safranko v repre je vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Veľké zúfalstvo.. Pekarík, Vavro, Škriniar a Hancko dnes paródia.. Lobotka nulový, Kucka jak by dal, krídla katastrofa a vôbec komplet nahovno... Wales veľmi dobrý taktický výkon, krídla o parník rýchlejšie... Vie vôbec Hapal čo chce hrať? Veď boli jak žiaci na prvom tréningu...

Reagovat
Modroočko

Súhlasím až na kompletnú kritiku defenzívy, problém bol hlavne v strede poľa. Kreatívni hráči boli nuloví a Duda sa na hrote neosvedčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálne Pekarík a Hancko dnes otras, Vavro pravidelné chyby v rozohrávke a Škriniar behal jak splašená srnka, v repre sa u mňa doteraz neosvedčil, zaostáva.. Takže myslím, že kritika je na mieste...

Reagovat
Modroočko

O tom, že Pekarík s Hanckom narobili chyby, sa nehádam, ale vo svojej činnosti kompletne zastupovali stred poľa, Hamšíka s Lobotkom a Makom. Ich neaktivita sa na výkone podpísala oveľa viac. So Škriniarom inak súhlasím, ten chlapec ukázal dobré výkony, keď debutoval, ale už minulý rok bol v repre priemerný.

Reagovat
Mirek na tenisu

Hamšík hraje tužku. Už delší dobu. To je největší problém Slováků. Závidím jim ale mladé pušky. Lobotka, Rusnák, Škriniar, Vavro, Hancko, Duda...kde my máme podobné hráče?

Reagovat
smazaný uživatel

súhlas so všetkým.

Reagovat
pistacik11

Tak vavro so Skriniarom sa mohli aj roztrhnúť, ak boli kraje také priechodné, Pekarík dopredu super, dozadu katastrofa, ale zase nehral 3 mesiace a zrazu za 3 dní 2 zápas, hancko behal hore dole, keďže na jeho strane nehral nikto... Lobotka prvý polčas katastrofa, druhý vyhral dosť súbojov, menil strany, tam už mu není čo vyčítať. Treba náhradu za Hamšíka, Dudu dobre pristupovali. Rusnák ani dopredu ani dozadu dnes nič. Škoda weiss, dnes by si druhý polčas s chutí zahral, toto bol zápas šitý jemu na mieru.

Reagovat
Modroočko

Zahodené body, za väčšinu zápasu si tím môže spytovať svedomie. Hamšík bol hrozne zatiahnutý a absolútne nič nevypracoval. V druhom polčase sa aspoň zobudil Lobotka, ale do ďalších zápasov by sme mali spraviť v tíme minimálne tri zmeny. Na hrot Zreľák alebo Šafranko, Stoch od začiatku namiesto Maka. Rád by som videl zasiahnuť do hry aj Chriena, ale preboha, Hamšík musí hrať oveľa vyššie, ako hrával aj pod Kozákom.

Reagovat
netopier

Zreľák je zranený nie?

Reagovat
janinho

zrelak

Reagovat
smazaný uživatel

Naša hra nemá žiadnu myšlienku. Fakt mám pocit, že hráči nemajú systém a pohyb po ihrisku je veľmi chaoticky. Beci tragickí a od Lobotky a Hamšíka som jednoznačne čakal viac. Bez utočníka sa neda hrať. Duda potrebuje podporu. Je podhrot, mal by hrať čelom k bráne a nie sklepávať lopty.

Reagovat
smazaný uživatel

Škaredá remízová hra, v ktorej sme mohli mať aspoň bod keby niet tej chyby. Nepredviedli sme nič ale Wales tiež.Rozhodcu ani nemienim komentovať Už proti Maďarsku sa obrana hrala s odkopnutím lopty , teraz sme na to doplatili.Troška viac šťastia pri zakončení Rusnáka alebo Hancka a bola by aspoň remíza.

Reagovat
Modroočko

Proti Azerbajdžanu:

Dúbravka - Hancko, Škriniar, Vavro, Pekarík - Kucka, Lobotka - Stoch, Hamšík, Chrien, Rusnák

Myslím, že Mišo Ďuriš nemal na repre už v čase Eura 2016, budúcnosťou sú v útoku Šafranko a Zreľák. Duda podáva na hrote podpriemerné výkony, na jeho mieste potrebujeme skôr Hamšíka, pretože za Kozáka vždy hral najlepšie na podhrotovej pozícii. V prípade bezgólového alebo nepriaznivého stavu na hrot Šafranko. Obávam sa, že s Azerbajdžanom pôjde ešte o ťažší zápas, než dnes, tá repre šla za posledné roky neskutočne hore.

Reagovat
twelwer

Vies o tom ze Zrelak je zraneny a Safranko po 3 rokoch konecne zacal hrat aj to len v druhej skotskej ?

Reagovat
FuckT

Normalne som kvoli VARU uz aj zabudol na to ako smiesne je to cele bez VARu. Hraci sa stazuju na uplne jasne zle odpiskane veci a tipek sa tvari ako neomylny master of the universe, brada v minimalne niekde pri Alpha Centauri, clovek uz iba caka kym zacne masturbovat na notu svojej vlastnej autority.

VAR je omylny, ale aspon nuti rozhodcov rozmyslat nad tym, ze musia reagovat na protesty hracov, pretoze niekedy protestuju pravom. Tym nechcem hanobit dnesneho rozhodcu ani tych ostatnych co rozhoduju bez VARu, kedze oni ani vlastne moc nemaju na vyber kedze si tu situaciu nemozu pozriet este raz a neomylni byt nemozu.

Kazdopadne dnes cca remizovy zapas kde rozhodla 1 chyba. Na ciste sance sme asi nakoniec aj vyhrali, cize ta remiza by tomu celkom pristala, avsak nestalo sa tak. Vela ludi tu ma az prilis velke ocakavania. Odohrali sme vyrovnanu partiu s dobrym timom na ich stadione, prehrali sme iba kvoli chybe jednotlivca a napriek tomu sme tu remizu neziskali aj vdaka stastiu Walesu. Nepoviem keby to bol zapas proti San Marinu, ale my tiez momentalne nie sme po prve ani nejak extremne dobre skoncipovani a po druhe nikdy sme neboli Spanielsko. Ta remiza na ktoru sme dnes mali by bol pre nas dobry bod na ihrisku supera...

Reagovat
uff

Reagovat
Blasphemer

To máte za to, že nenecháte hrát Hrošovského. Ten Kucka tam bude strašit dokud si sám neřekne, že končí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrošovský by se jim hodil. Stoch také.

Reagovat
Giovanni

Nemyslím si,že Hrošovský by dnes niečo zmenil,prehrali sme zápas preto,lebo sme mali v hre veľa nepresnosti,chybala rýchlosť nielen fyzická ale aj myslení a reakcií na vyvoj zápasu,rozhodca nenapadne ale úplne cieľavedomie deptal Slovákov,karty rozdával ako poštár pohľadnice,neodpískal faul na Stocha pred 16-kou...ale hlavne treba zdôrazniť,že nevyhral lepší ale šťastnejší...

Reagovat
vladino10

Reagovat
twelwer

Reagovat
uff

Podla mna mal ist namiesto Lobotku. Kucku asi nie, lebo jeho postavu a fyz hru potrebujeme. V hre chyba weiss.

Reagovat
Mirek na tenisu

Hrošovský? V 1. minutě zařadí dvojku a na tu jede celý špíl. Poctivec, dvoje plíce, solidní praˇce s balónem, kreativita nic moc, koncovka taková nijaká...nikdy nezklame ale ani nenadchne.

Reagovat
Liquid

Wales

Reagovat
Bandita_Harry

Sterling

Reagovat
smazaný uživatel

Nás taky musí sestřelit největší blbeček

Reagovat
Bandita_Harry

Najvacsi blbecek je tvorca tohto vlakna

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Counter

Sterling není žádný blbeček, natožpak největší

Reagovat
Shevchenko

To teda je.

Reagovat
Counter

To teda není.

Reagovat
Salfovic

Konkurence je obrovská a Sterling je v ní maximálně na malém podiu.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Liquid

bude skvělé až letos oslaví titul v PL

Reagovat
Bandita_Harry

myslis ze bude oslavovat titul Liverpoolu? je to sice jeho byvaly klub ale aj tak...

Reagovat
Liquid

v Liverpoolu budou oslavovat, že jejich bývalá modla dovedla k titulu Citizens

Reagovat
Liquid

Tanzánie konečně jim to vyšlo a jsou poprvé na Poháru Národů, byť tam již hráli v roce 1980, Madagaskar + Burundi + Mauritánie postoupili úplně poprvé, těsně to uniklo Libérii i Lesothu, Keňa a Namíbie návrat po více než 10ti letech, chybět naopak budou Burkina Faso, Gabon, Kapverdy, Togo a Zambie

Reagovat
Modroočko

Afrika vždy pripraví nejaké prekvapenie, hoci je to skôr spôsobené veľkou výkonnostnou nestálosťou väčšiny tímov, no Zambia ma po tom, čo v kvalifikácii MS ponaháňala Nigériu, celkom sklamala, naopak na tímy, ktoré spomínaš (hlavne Tanzánia a Madagaskar) sa veľmi teším. Osobne by som rád videl finále Nigéria - Senegal a prvý titul pre Levov z Terangy, ale predpokladám, že Egypt bude doma skoro neporaziteľný.

Reagovat
Liquid

těsím se na to, a doufám že to bude vysílat Eurosport, nebo aspoň nějaký z kanálů, který chytám (klidně i Arena Sport), docela překvápko bylo, že i poslední vítěz Kamerun zachránil postup až v posledním kole jinak by se tam dostali i Komory a Burundi měli 2.nejlepšího střelce kvaldy, hraje myslím v Alžírsku, jsem zvědav zdali po něm někdo z Evropy nešáhne, jsem rád, že postoupila i Guinea-Bissau, los proběhne již 12.4. u Pyramid, jinak k té Nigérii, je fakt velká ostuda, že takový hegemon chyběl na posledních 2 mistrovství Afriky a doufám, že to Egypt nevyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Už se na to těším. Nevím proč, ale na tyhle mistrovství Afriky a Asie se dívám hodně rád.

Reagovat
ZB 07

APN mám radši než většinu evropských lig. To je prostě úžasnej turnaj

Reagovat
Liquid

Reagovat
mayday

Mám to taky hodně rád

Reagovat
uff

Skvely turnaj. Dufam, ze ho bude davat Eurosport. Trebars aj Digi. Len nech mozem pozerat.

Reagovat
Liquid

a vyjimečně se hraje již v červnu

Reagovat
Pablos

očekávám Bílek ven

Reagovat
fabec1222

chtěl jsem to napsat, ale zkazils mi tu radost z toho

Reagovat
Pablos

já jsem hrozná kurva

Reagovat
fabec1222

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvátsko vraj jasný favorit ?

Reagovat
stas87

Hracskou kvalitou urcite, len maju problem s tym, ze opory starnu a nezastupi ich stredna generacia. A oproti top krajinam su limitovani vyberom. Podla mna si to prve miesto s problemami uhraju.

Reagovat
Liquid

pro vás to je dnes přímo zabijácký den, Maďaři nečekaně za 3 body, Chorvati si tak nebudou moct dovolit prohrát na Slovensku a prohra ve Walesu je taky špatná

Reagovat
Salfovic

To bude tedy extrémně vyrovnaná skupina, kde může postoupit snad kdokoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

maďaři na to nemají ani jedni

Reagovat
JackDaniels.

My skratka nempzme hrat bez typickeho utocnika. Duda, ci je jeden z nasich najtalentovanejsich hracov, ktory je vyborny a kreativny na podhrote je kompletne zabity na hrote kde nema loptu na nohe a je otoceni chrbtom k brane. Je jasne, ze sa budeme este chvilu hladat po odchode Skrtela s Duricom, nasej istoty v zadu. Musia si na seba zvyknut a nacerpat skusenosti, cele to ukludnit. Dnes sme mali v zostave 6 hracov z Hapalovej 21tky...potrebuju cas. Ani taky Hamsik nieje v pohode ako byval, skratka ti chalani niesu zli, len si to potrebuje nanovo sadnut. Treba nam utocnika ako soľ !!!!

Reagovat
suldik

Reagovat
uff

Reagovat
C-M@ster

Maďarsko

Reagovat
Bandita_Harry

Maly kviz na vecer kde je teraz len ten kokot Majo21071997 ?

a) Chodi po kanaloch

b) Sere si do huby

c) Cita komentare

d) Caka na vyhru slovakov

e) Je to Nani92

Reagovat
PP

je možné zaškrtnout více možností?

Reagovat
Pablos

ptá se zrovna své ovce, ať si sama vybere, jestli to chce....

za a) něžně a s líbáním

za bééé) natvrdo a bez zábran

Reagovat
db18

Po výhře... po prohře... Löw raus!

Reagovat
Rudnevs

Ale po tomto nepôjde určite.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
JozkokozleJ

Na Hummelsa sa nesaha.

Reagovat
Rudnevs

Pozerám, že ty toho Hummelsa celkom môžeš...

Reagovat
JozkokozleJ

Doteraz som sa viacmenej Löwa zastaval. Aj ked na neho nadavali kvoli tiki-taka, ci nenominacii Saneho, apod. Ale s Hummelsom prekrocil cervenu ciaru. V mojich ociach je Hummels generacny obranca, ktory ma osobite futbalove know how.

Respektoval by som, ak by tu trojicu Löw jednoducho nenominoval s odkazom na aktualnu vykonnost (ktora mimochom aktualne vobec zla nie je). Ale takto skrtnut take osobnosti... cervena ciara.

Reagovat
db18

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

löw je levicovej liberální zmetek

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
stas87

Fuha, na tom druhom polcase bol pozitivny fakt len ten gol Nica. Zhrnul by som to jednym slovom a to by bolo pasivita. Uplne nepochopitelne sa nemci stiahli pred vapno a vo chvilach kedy sa dostali k lopte, tak nikto zo zaloznikov nepomohol pohybom a tak museli lopty chodit na Saneho ci Gnabryho s obrancom na chrbte. Vytlacany spät k vlastnej branke, bez moznosti otocit sa a utekat k branke supera s loptou na nohe.

Holandanov musim ocenit, dobre si rozobrali to, co im nefungovalo a na zaciatku druheho polcasu väcsinu akcii tahali cez pravu stranu Nemecka. No a tym aj zmizla vypomoc stredneho zaloznika bekovi, pretoze holandania dokazali precislovat na kraji ihriska nemcov. Löw asi sedel na lavicke, pretoze v zaberoch sa neobjavil a posobil celkom bezradne. Ono sa mu niet co cudovat, kedze prvu strelu v druhom polcase vyslal az v 83. minute Kroos vedla.

Aj pri tretom gole nemci vyuzili toho, ze myslim Blind sa pohyboval v zlom priestore, nedrzal liniu a Gündogan poslal vtedy skvelu prihravku na kraj, kde ten nabiehajuci hrac nebol v ofsajde a pekne to strcil pod seba, Schulz to nemal az tak lahke, ale trafil to skvele. U Nica by som sa este zastavil na chvilu. Moj oblubenec to nikdy nebo, lopta mu v minulosti dost casto prekazala a mal som ho len za obycajneho bezca. Ale vypracoval sa, dovoli si individualne prejst, narastlo mu sebavedomie a zasluzene sa dostal do repre.

Pacil sa mi aj Rüdiger, ten bol vo vzduchu skvely, dirigoval si obranu a podla mna vycnieval. Süle ani Ginter tak dobre nehrali, respektive ma nezaujali. Neuer si po dlhsom case vybral dobry zapas, podrzal tim a nechyboval. Ta vyhra je velmi stastna, minimalne remiza by tomu odpovedala. Len nechapem tie striedania tak neskoro. Löw to mal ozivit skorej, Gündogan mal prist na ihrisko o desat minut minimalne skor.

Reagovat
JozkokozleJ

S Rudigerom suhlasim. Aj vo mne zanechal pozitivny dojem. Kedze ho po odchode z BL prilis nesledujem, nevedel som, co ocakavat. Este by som doplnil, ze zaujal aj dlhymi prihravkami.

Reagovat
Mirek na tenisu

Rudiger Němec jak poleno!

Reagovat
dave30

Další, co uznává pouze čistou rasu? Takový tady již byl... Jeho otec je Němec, matka pochází z Afriky. On sám se narodil v Berlíně. Takže proč by to neměl být Němec? Stejně jako Gebre je Čech...

Reagovat
Mirek na tenisu

Nejsu žádné rasista vždy když toho kluka vidím tak mě pobaví. Samozřejmě fotbalově. Sorry za mou nejapnou poznámku

Reagovat
dave30

Ok

Reagovat
Counter

Nizozemsko x Německo krásný zápas od začátku do konce

Reagovat
vanGomm

Ano souhlas,ale zápas zbytečný protože stejně postoupí oba To samé platí o dvojzápasech Andorra-Moldavsko,nebo Malta-Faerské ostr. Zde pro změnu nepostoupí ani jeden.Když na EURO postupovalo 16 týmů,tak měly ty kval.skupina určité opodstatnění.Po rozšíření na 24 se ve skupinách odehráva ohledně postupu-nepostupu spousta zbytečných zápasů.Několik týmů mátotiž postup vlastně předem jistý a naopak několik dalších má nepostup také jistý.Když se mění počet účastníků,tak by se měl také změnit klíč pro postup.Npř.ty slabší týmy (žebříček) by ve dvojicích sehrály předkolo a vítězové z tohoto předkola by se nalosovaly k nasazeným a vítězové na EURO.Takže by každý tým odehrál 2 max. 4 zápasy.Možná,že by pak u některých aucajdrů ta šance postupu na EURO byla přece jen vyšší,než je tomu nyní kde musí odehrát 10 zápasů.Třeba takové Finsko má ve skupině šanci postupu na EURO téměř nulovou.Ovšem zde by v předkole vyřadilo třeba San Marino a pokud by jim přálo štěstí v losu a jejich soupeřem by bylo třeba Turecko,tak mají přece je tu šanci větší než ze skupiny Itálie.Řecko a Bosna-Hercg.Uhrát v této skupině 14-15,aby to alespon stačilo na 3.místo není zrovna lehký úkol a s největší pravděpodobností se tak ani nestane.To Finskozde uvádím pouze jako příklad,tak snad mě nido nechytne za slovo

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím, přijde mi to jako špatný nápad.

Reagovat
vanGomm

Vše je věcí názoru.Mě příjde za součastného stavu,když na EURU startuje už 24 týmů ten systém předkola jako lepší.Tam by i některé slabší týmy měly tu šanci postupu přece jen o něco větší.Ve skupinách sice tu a tam dojde k někému tomu překvapení,ale na EURO se pak ve finále stejně dostanou favorité.V některé skupině sice ted po tom rozšíření dojde ohledně postupu k malé rošádě že npř.místo Norska postoupí Island,nebo místo Walesu Rakousko a naopak,ale pro týmy jako Malta se stejně nic nemění.Takovým je úplně fuk jesti na EURO postupuje 16,nebo 24 týmů.Jak říkám pokud to rozšíření na 24 bylo mj. myšleno za účelem toho,aby se na závěrečný turnaj dostávaly i ty slabší týmy.Tak potom se to stejně minulo účinkem.Spousta těch slabších nemá ani po rozšíření na 24 žádnou šanci postupu.

Reagovat
vanGomm

Uvedu podobný příklad.Slavia vyřadila ve dvojzápase Sevillu.Ovšem pokud by měla skupinu npř. Chelsea.Neapol,Sevilla a Benfica tak její šance na postup z ní budou vlastně nulové.Ovšem ve dvojzápase má občas za určité konstalace ten slabší tým určitou šanci postupu a to se v případě Slavia-Sevilla stalo.A jestě k těm skupinám o postup na EURO.Oni ten systém kval. skupin samozřejmě měnit nebudou i když musí vidět,že v zápasech Německo-Holandsko,nebo Malta-Faerské ostr. ohledně postupu,nebo nepostupu o nic vlastně nejde.Jde totiž o peníze,tak se ty zápasy hrát budou

Reagovat
mayday

Ale možná trošku oživit ten formát by to chtělo no. Jenže na druhou stranu každej chce, aby byl našlapanej zaverecnej turnaj, a ne aby se třeba Francie, Holandsko a Chorvatsko vymlátili v kvalifikaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Věc názoru, záleží na tom, jestli chceš na Euru slabší týmy (jako ty), nebo právě spíš silné týmy (jako já). Kvalifikace je podle mne dobrá. Nelíbí se mi ale počet mančaftů na konečném turnaji (24), což mi přijde špatný, protože v případě 16 týmů ve čtyřech skupinách (nebo 32 v osmi, ale to je na Evropu asi příliš) máš jasný postup pro první dva a tady mezi sebou zápolí třetí místa, z nichž někteří postoupí a jiní ne.

Reagovat
vanGomm

Ale tak to není.Já vůbec nechci na EURO slabé týmy na turnajích naopak,ale příjde mě,že po rozšíření na 24 už ty skupiny pomalu nemají smysl.Ve spoustě zápasů o nic nejde favorité mají prakticky místo jisté,když z 5 členné skupiny postupují 2 a ten 3 v pořadí skládá reparát.Potom je pro favority prakticky uměním nepostoupit No a "trpaslíci" stejně končí na 5 v lepším případě na 4. nepostupovém místě.U předkol tj. KO systému by se ušetřilo spousta zbytečných zápasů a ve finále by tam stejně postoupili ti momentálně nejlepší.Jsem dokoce toho názoru,aby se na MS hrála tzv. světová kvalifikace.Dnes už se na cestování k zápasům nepoužívají parníky,ale letadla.Takže je úplně jedno letět k zápasu do Kazachtánu,Ghany,Islandu nebo Mexika.Stejně jsou 14 dní repre pauzy na dvojzápasy,takže žádný problém.Navíc spousta hráčů Brazílie,Argentiny musí také ke svým kval.zápasům na MS cestovat z Evropy do Ameriky.Pak by se na MS kvalifikovaly ty nejlepší týmy.To by se mě jako fanouškovi líbilo.Fotbalové generalita má ale jiný názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžeš po fotbalistech San Marina, aby letěli na Fidži a naopak, to je daleko.

Reagovat
vanGomm

Fotbalisté San Marina ani Andorry atp.by na Fidži neletěli,protože by vyletěli v předkolech

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že máme oba špatné info ohledně Eura

Reagovat
Mirek na tenisu

Pozor na Severní Irsko! Holendři to nebudou mít snadné.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ti to už málem dneska zahodili

Reagovat
mayday

Však postupují dva, stejně jako předtím. Rozdíl je samozřejmě ten, že předtím ten druhej šel jen do baráže no.

Reagovat
Mirek na tenisu

Die Mannschaft je pro mě jasný postupující.

Reagovat
vanGomm

Do baráže jde i třetí.Takže obava,že se tam nedostane nějaký super favorit je celkem lichá.Já jenom,že ten "maratón" kvalifikáčních zápasů co se hraje nyní jak tak nějak zbytečný,když postupuje těch 24 týmů.Což je s trochou nadsázky půlka Evropy Ti velcí favorité stejně postoupí a trpaslíkům těm je jedno jesti postupovalo 16,nebo nyní 24 týmů.No hráči Francie,Holandsko atp. by se nevymlátili,protože by tyto týmy byly nasazený a proti sobě tu tedy nehráli.Těch nasazených by bylo 23 rsp.22 to podle toho jestli by EURO pořádal jeden nebo dva.

Reagovat
mayday

Máš asi špatný info, ale do baráže žádnej třetí nejde. Deset skupin, z každé dva + 4 z ligy národů. Rovná se 24.

Reagovat
vanGomm

Dík za opravu.To mě uteklo.Ovšem o které 4 týmy z ligy národů jde?

Reagovat
smazaný uživatel

Výherce z každé skupiny (A,B,C,D)

Reagovat
vanGomm

Výherci těchto skupin,ale nejsou známy,nebo ano?Pokud ano přoč hrají nyní ve skupinách?A pokud budou o tento postup ještě hrát,tak jak by to bylo s vítězem takové skupiny,když by zároveň skončil v té součstné kvalifikaci na postupovém 1.-2.místě?To by pak s této skupiny postupoval i ten na 3.místě?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím hele s tím postupem. Ale výherci známi ještě nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Z každé divize Ligy Národů (A,B,C,D) se po kvalifikaci vezmou 4 nejlepší týmy, které nepostoupí na Euro z kvalifikace, a ty si zahrají v dodatečné baráži vždy o jedno postupové místo pro každou divizi. Pokud by se z těch 12 týmů divize A neseskládaly 4 týmy, co neuspěly v kvalifikaci, pak je doplní další nepostoupivší týmy z divize B atd. Prostě je to jednoduché jak facka

Reagovat
mayday

Z každýho toho stupně postoupí jeden. To znamená i z té nejslabší ligy, Bělorusko, Makedonie, někdo takovej.

Reagovat
Kixi Syhimour

Nizozemci loni nepostoupili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

toho Depaya už by sme mohli zobrať naspäť, nie?

Reagovat
pingla

ne

Reagovat
Gareth Bale 11

Obrana Nizozemcu u toho posledni golu byla naprosto k smichu.

Reagovat
dave30

Nejenom u toho posledního. U prvního De Ligt krasobruslil, u druhého Van Diijk stínoval...

Reagovat
madridcan

Druhy gol celkovo Virgilov nie? Videl som len opakovacku, ale myslim, ze to bol on, ktory sa vysral na ofsajdovu pascu a ostatni boli cca meter za Gnabrym

Reagovat
dave30

Asi ano, ale to se může stát. Spíš ale to laxní stínování. Na druhou stranu, borac to trefil neskutečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Na třetí stranu se mu tam připletl jeden jeho kolega obránce

Reagovat
Bayern +

Jednoznačne jeho gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Poláci protrápeně, ale přesto.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko na Wales proste nemá, celkom iná rýchlosť a kombinácie ako naši. A to ešte hrali bez Ramseyho. V postate po výhre Madarov nad Chorvátskom budeme bojovať o tretie miesto a baráž cez ligu národov. Hamšík stiahnutý daleko dozadu, bez útočníka na ktorého by mohli ísť centre, Lobotka z formy tak ako v klube ktorý asi zostúpi do druhej ligy. Ked sa vykartujú obrancovia, nemáme koho miesto nich, hlavne na kraje obrany. Weiss hrozne chýba, aj Zrelák, dúfam že povolá na jesen Haraslína.

Reagovat
Emmett Brown

Máme porovnateľnú kvalitu, na Eure sme s nimi prehrali absolútne nezaslúžene, včera sme tiež mali na remízu, aj keď sme hrali zle. Majú rýchlosť, hrajú tvrdo a jednoducho, ale tým to hasne, proste typické ostrovné mužstvo.

Hapal je prečítaný po 4 zápasoch pri reprezentácii. Česi nás vygumovali a to im len stačilo napádať našu rozohrávku, Wales viacmenej to isté a Maďari na to nemali kvalitatívne, inak skúšali hrať to isté. Týmto štýlom nás vygumuje každý súper, ktorý je aspoň na rovnakej úrovni ako my (napr. spomínané Česko a Wales) a Hapal sa na to bude len posediačky prizerať ako včera.

Reagovat
ZB 07

Slovinsko posledních 5 zápasů 1:1

Reagovat
Counter

Reagovat
mayday

Dával jsem dvojitou šanci 0-0, škoda, měl jsem dát ostrou nulu.

Reagovat
ratusek

FDF

Reagovat
ZB 07

Ani ne teda, takový přestřelky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

jo ono je to jako 5x 1:1. já jsem to pochopil jako skore z 5 zápasů. Tak to pak jo. taková ofenzivní smršť je k zblití

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

na Maďarsko 22000 divákov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele